Loading...

Zevenbronnenwandeling

10.4 km • Landen

officiële route

10.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Jan-De-Doperkerk, Wezerenstraat, 3401 Walsbets (Landen)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Deze wandeling verbindt de dorpjes Walsbets, Wezeren en Walshoutem. Je wandelt grotendeels door de vallei van de Zevenbronnen, een fraai brongebied met daarin enkele mooie hoeves zoals de Hoeve Coppejans en Janshoven. Bewonder ook de Bortombe, een grafheuvel uit de 2de eeuw.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.3 km

0.7 km

3.6 km

4.6 km

7.5 km

7.9 km

9.3 km

9.7 km

10.1 km

10.3 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 3 augustus 2023 door D.B.Rustige wandeling, ideaal om samen met onze jonge, overbeweeglijke hond met ernstige hartafwijking te doen, juist door de vele verharde wegen en geen steile hellingen. We hebben deze op ons tempo gewandeld. Volgens google fit 11,08 km, maar dat is een dikke plus!!! Zeker voor herhaling vatbaar!!! 1 minpunt: te weinig vuilbakken voor de kakzakjes.

vrijdag 9 juli 2021 door V.S.Mooie wandeling voor wie graag op beton wandelt, wel geen zeven bronnen gezien.

woensdag 28 april 2021 door Dirk FlorquinMooie wandeling, maar met weinig variatie. Steeds wandelen over asfaltwegen is misschien beter geschikt voor fietsers. De wandeling is wel goed aangegeven met kleine rode wegwijzers, niet met de nummers van de knooppunten. Ook het begin is iets wat verwijderd van de eigenlijke start nr 616.

zaterdag 22 augustus 2020 door Peter WilsMooie wandeling op een redelijke hoogte wat je dan uitzicht geeft over de uitgestrekte omgeving, prachtige vergezichten. Je wandelt in de buurt van een tumulus, zeker eens een kijkje gaan nemen. Daarna ga je van het ene dorpje naar het andere, met mooie vierkantshoeves, kerken en kapelletjes. De tocht is volledig over verharde wegen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?