Loading...

Webbekoms Broekwandeling - Rood

9.1 km • Diest

officiële route

9.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Ontdek het prachtige natuurgebied Webbekoms Broek. Je wandelt er door het overstomingsgebied voor de Demer en de Velpe tussen een lappendeken van hooilanden, graslanden, natte bossen en rietruigten. Het gebied is Europees beschermd als vogelrichtlijngebied door de aanwezigheid van bedreigde diersoorten zoals de wespendief en de blauwborst. Als afsluiter kan je het provinciedomein Halve Maan bezoeken waar vanalles te beleven valt.

Volg de knooppunten van het Wandelnetwerk de Merode of de bewegwijzering met rode driehoek.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

1.2 km

1.3 km

3.1 km

6.1 km

6.9 km

8.2 km

8.5 km

9 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 22 oktober 2020 door V.S.Wandeling gedaan op zondag 11.10.2020. Prachtige wandeling, voor herhaling vatbaar. Niet heuvelachtig.

zondag 23 augustus 2020 door Jo WeckxMooie trip over de Diestse vestigingswallen (bosrijk, vijvers). Dit geeft een spectaculair zicht. Zo verder langs het broek. Je loopt een stuk over de oude trambedding... Let op in de volle zon is dit gedeelte best warm. De Demer is vlakbij. Je komt langs het provincie domein "De Halve maan". Breng je zwemgerief mee en maak er een dag uitstap van.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.