Loading...

Kleuddewandeling

9.8 km • Zemst

officiële route

9.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

St. Engelbertus en St. Bernarduskerk, St. Bernardusstraat, 1980 Zemst-Laar

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Wandel langs de kronkelende straatjes van Zemst-Laar en maak kennis met figuren zoals heksen, spoken en de mysterieuze ‘Kleudde’. Een fictieve figuur uit de Vlaamse folklore dat hier huist in de moerassen, bossen en heide. In de middeleeuwen verdienden leurders een centje bij met het vertellen van spookverhalen, legendes en sagen. De bossen en heiden van Laar waren dan ook de ideale plaatsen om zich in te leven in die verhalen en fantasieën. Je wandelt langs een mysterieuze steen. Een Keltische offersteen? Een grenssteen? We weten niet waarvoor de merkwaardige steen, die in 1930 opgegraven werd, heeft gediend. Hoe dan ook vonden de inwoners de ‘Halve steen’ interessant genoeg om hem op een sokkel te plaatsen.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. de knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door de gemeente Zemst.

te volgen knooppunten


0 km

0.7 km

1.1 km

3.2 km

4.4 km

5.5 km

6.6 km

6.9 km

7.8 km

9.7 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 15 januari 2022 door Frank SmetsMooie wandeling, meestal over asfalt maar de wegen zijn zeer rustig en je kijkt bijna altijd uit over open vlakte met weiden en velden. De weinige onverharde stukken waren wel een beetje glad dus na regenval toch best schoenen met wat profiel dragen.

zaterdag 6 februari 2021 door Walter MombaertsLeuke wandeling met inderdaad veel verharde wegen maar deze periode welkom 😃. Het moet niet altijd modder zijn hé.

zondag 6 december 2020 door Hilde De laetRedelijk veel op asfaltwegen. Wel mooie zichten.

zaterdag 25 juli 2020 door L.G.Het wandelpad is bewegwijzerd met zeshoekige borden met de naam van het pad.Kleuddepad.Mooie wandeling met veel natuur en groen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?