Loading...

Kleuddewandeling

9.8 km • Zemst

Icoon officiële route officiële route

1.3830 4 4/5

9.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

St. Engelbertus en St. Bernarduskerk, St. Bernardusstraat, 1980 Zemst-Laar

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Wandel langs de kronkelende straatjes van Zemst-Laar en maak kennis met figuren zoals heksen, spoken en de mysterieuze ‘Kleudde’. Een fictieve figuur uit de Vlaamse folklore dat hier huist in de moerassen, bossen en heide. In de middeleeuwen verdienden leurders een centje bij met het vertellen van spookverhalen, legendes en sagen. De bossen en heiden van Laar waren dan ook de ideale plaatsen om zich in te leven in die verhalen en fantasieën. Je wandelt langs een mysterieuze steen. Een Keltische offersteen? Een grenssteen? We weten niet waarvoor de merkwaardige steen, die in 1930 opgegraven werd, heeft gediend. Hoe dan ook vonden de inwoners de ‘Halve steen’ interessant genoeg om hem op een sokkel te plaatsen.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. de knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door de gemeente Zemst.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 808
0.7 km
Afbeelding knooppunt 214
1.1 km
Afbeelding knooppunt 31
3.2 km
Afbeelding knooppunt 812
4.4 km
Afbeelding knooppunt 813
5.5 km
Afbeelding knooppunt 833
6.6 km
Afbeelding knooppunt 832
6.9 km
Afbeelding knooppunt 809
7.8 km
Afbeelding knooppunt TP
9.7 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 15 januari 2022 door Frank SmetsMooie wandeling, meestal over asfalt maar de wegen zijn zeer rustig en je kijkt bijna altijd uit over open vlakte met weiden en velden. De weinige onverharde stukken waren wel een beetje glad dus na regenval toch best schoenen met wat profiel dragen.

zaterdag 6 februari 2021 door Walter MombaertsLeuke wandeling met inderdaad veel verharde wegen maar deze periode welkom 😃. Het moet niet altijd modder zijn hé.

zondag 6 december 2020 door Hilde De laetRedelijk veel op asfaltwegen. Wel mooie zichten.

zaterdag 25 juli 2020 door L.G.Het wandelpad is bewegwijzerd met zeshoekige borden met de naam van het pad.Kleuddepad.Mooie wandeling met veel natuur en groen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.