Loading...

Pittoresk Perkwandeling

10.2 km • Steenokkerzeel

Icoon officiële route officiële route

1.4290 8 3.8/5

10.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Niklaaskerk, Tervuursesteenweg 171, 1820 Perk (Steenokkerzeel)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De wandeling vertrekt in het pittoreske Perk. Via de Sint-Jannekensstraat, met prachtige huisjes uit de 17de eeuw, kom je langs het domein van Perk. Sierlijke torentjes, 200 kamers, een park van 90 hectare groot, het kasteel van Ribaucourt lijkt zo uit een sprookje geplukt. Het oude Hellebos komt al op de oudste kaarten voor, samen met het Steentjesbos, Rotbos en het Snijsselsbos vormt het Hellebos een groene lap tussen Berg, Perk en Elewijt.

Deze wandeling wordt aangeboden door het Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m. de gemeente.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 38
0.6 km
Afbeelding knooppunt 37
1.5 km
Afbeelding knooppunt 304
2.8 km
Afbeelding knooppunt 301
3 km
Afbeelding knooppunt 300
4 km
Afbeelding knooppunt 14
4.6 km
Afbeelding knooppunt 15
7.2 km
Afbeelding knooppunt 39
9.1 km
Afbeelding knooppunt 38
9.6 km
Afbeelding knooppunt TP
10.2 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 13 december 2023 door L.B.Het begin van de wandeling begint wat eentonig maar eens je bij het bosgedeelte komt is het wat avontuurlijker. Wel luidruchtig, veel lawaai van zowel autostrade als vliegers. Voor de rest een leuke stevige wandeling.

donderdag 21 april 2022 door Yasmin VdCEerste deel (tot aan KP 100) is niet altijd zo aangenaam doordat er geen voetpaden noch fietspaden zijn op de wegen die je bewandelt en je dus voortdurend in de goot moet gaan staan om auto's voorbij te laten. Tweede deel wel zeer rustig en fijn. Ook goed te doen met honden, weinig blaffende soortgenoten onderweg.

zondag 13 maart 2022 door Hilde VdVParkeren kan je makkelijk aan de voetbalpleinen in de Kerkdreef. Gevarieerde wandeling langs velden, door bos, voorbij mooie en oude gerenoveerde woningen, over beken (dus opgelet in regenperiodes), naast de slipschool, … weinig drukke straten dus heel rustig. Tijdelijk stukje wegversperring door omgezaagde bomen net voor 14, maar lukt wel.

zondag 12 september 2021 door Jo Van den eyndeLeuke wandeling via mooi opgewaardeerde landbouwpaden. Vele rustige boswegeltjes, al zijn een deel nu in de herfst best slijkerig waardoor je geregeld via alternatieve onstane iets drogere sluipwegentjes wel wat trager vordert. Rustgevende omgeving met dalende vliegtuigen zorgen voor afleiding. Vriendelijke bediening in cafeetje aan start.

maandag 19 april 2021 door J.D.de bordjes zijn verdwenen ,maar wel degelijk met knooppunten te volgen ,vanaf de St-Niklaaskerk door de Kerkdreef tot knooppunt 38-37-304-301-300-14-15-39-38 en eventueel terug naar de kerk via de st-Jannekesstraat

maandag 2 november 2020 door Paul Van hoovelseen beetje eentonige wandeling , we hebben zelf een stukje bij gemaakt en zo het dorpje bezocht.

maandag 26 oktober 2020 door Benjamin KeppensVoor ons werd dit een prachtige herfstwandeling!

dinsdag 12 mei 2020 door Godelieve Van RompaeyMooie wandeling maar de startplaats klopt niet: Kerk en Sint-Jannekensstraat liggen een eindje van knooppunt 38 verwijderd

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.