Loading...

Van droog naar nat Steenhuffel

8.6 km • Londerzeel

officiële route

8.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Bistro Leireken, Brouwerijstraat 29, 1840 Steenhuffel

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Start aan Leireken, een tot taverne omgevormd stationsgebouw. Vooraan het stationsgebouw staat een opmerkelijke eersteklas treinwagon uit 1935. Wandel langs de Grote Molenbeek naar de Leirekensroute, een fiets- en wandelpad op de voormalige spoorlijn 61 tussen Londerzeel en Aalst. Tijdens de tocht kan je de boerenzwaluw spotten, een koesterbuur van de gemeente. Brouwerij Palm zet graag de deuren open voor bezoekers. Als herinnering aan de rijke hopcultuur van weleer, legde brouwerij Palm in 2011 een hopveld aan langs de Leirekensroute.

Deze wandeling wordt aangeboden door het Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m. de gemeente.

te volgen knooppunten


0 km

1.1 km

1.6 km

2.7 km

3.9 km

5.1 km

7.1 km

8.3 km

8.6 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 20 maart 2021 door Canters FrankMinder aangename wandeling. Het grootste deel verloopt over betonnen wegen, door verkavelingen en lintbebouwing in en rond Steenhuffel. Enkel het stuk langs de Grote Molenbeek is leuk om te doen. Eerder een route om te fietsen dan te wandelen. Als je in Steenhuffel wil wandelen kies dan beter de andere wandelroute. Veel aangenamer om te doen!

woensdag 25 november 2020 door V.J.Leuke wandeling. Ook optimaal voor met kinderwagen of joggers. Hier en daar slecht bewegwijzerd. Best GPS routing mee nemen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?