Loading...

Gravenboswandeling

6.1 km • Grimbergen

officiële route

6.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Lourdesgrot, Westvaartdijk 16-68, 1860 Grimbergen

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is deels bewegwijzerd met knooppunten. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

beschrijving

De Gravenboswandeling start aan de Lourdesgrot die gebouwd is in 1952 door 12 leden van de jeugdbeweging KAJ. Monseigneur Cardijn kwam de grot in 1954 inwijden. Nog altijd komen er mensen in alle rust bezinnen of bidden. Wandel langs het ’s Gravenkasteel, groots, sierlijk en omringd door water en een 80 hectare groot domein. Het Gravenbos rondom het kasteel is een beschermd natuurgebied met een voor de regio belangrijke populatie van kamsalamander.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.4 km

1.4 km

3.3 km

4.2 km

5 km

6.1 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 1 februari 2021 door Raf HinderdaelDeze wandeling is in totaal niet bewegwijzerd (noch knooppunten, noch aparte bordjes). Het is op basis van het uitgedrukt plannetje een zoektocht. Daarenboven loopt een groot gedeelte langs drukke banen. Absoluut geen aanrader.

donderdag 14 januari 2021 door C.T.Indien het dagen tevoren geregend heeft, kan je best 'lieslaarzen' aantrekken. Sommige stukken zijn amper door te komen / te waden in diepe modder en geen mogelijkheid om uit te wijken of je ergens aan vast te grijpen. Sommige stukken moeten, volgens mij, weken drogen om begaanbaar te zijn. Route is supermooi en bij droog weer zeker een aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?