Loading...

Gravenboswandeling

6.1 km • Grimbergen

Icoon officiële route officiële route

5170 2 1.5/5

6.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Lourdesgrot, Westvaartdijk 16-68, 1860 Grimbergen

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is deels bewegwijzerd met knooppunten. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

De Gravenboswandeling start aan de Lourdesgrot die gebouwd is in 1952 door 12 leden van de jeugdbeweging KAJ. Monseigneur Cardijn kwam de grot in 1954 inwijden. Nog altijd komen er mensen in alle rust bezinnen of bidden. Wandel langs het ’s Gravenkasteel, groots, sierlijk en omringd door water en een 80 hectare groot domein. Het Gravenbos rondom het kasteel is een beschermd natuurgebied met een voor de regio belangrijke populatie van kamsalamander.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 611
0 km
Afbeelding knooppunt 608
0.4 km
Afbeelding knooppunt 639
1.4 km
Afbeelding knooppunt 607
3.3 km
Afbeelding knooppunt 609
4.2 km
Afbeelding knooppunt 610
5 km
Afbeelding knooppunt 611
6.1 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 1 februari 2021 door Raf HinderdaelDeze wandeling is in totaal niet bewegwijzerd (noch knooppunten, noch aparte bordjes). Het is op basis van het uitgedrukt plannetje een zoektocht. Daarenboven loopt een groot gedeelte langs drukke banen. Absoluut geen aanrader.

donderdag 14 januari 2021 door C.T.Indien het dagen tevoren geregend heeft, kan je best 'lieslaarzen' aantrekken. Sommige stukken zijn amper door te komen / te waden in diepe modder en geen mogelijkheid om uit te wijken of je ergens aan vast te grijpen. Sommige stukken moeten, volgens mij, weken drogen om begaanbaar te zijn. Route is supermooi en bij droog weer zeker een aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.