Loading...

Hopduvelwandeling

10.7 km • Asse

Icoon officiële route officiële route

1.2160 4 4.4/5

10.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Cultuurcentrum, Huinegem 4, 1730 Asse

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Dienst Cultuur Asse

Icoon beschrijving route beschrijving

Vertrek aan het cultuurcentrum van Asse dat is ondergebracht op de beschermde site van het Oud Gasthuis, het voormalige Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. De wandeling brengt je langs het Waalborrepark met uitzonderlijke bomen, Petrus Ascanuskapel uit 1891 en een kunstzinnig hopveld. Het hopveld werd in 2010 aangelegd als ode en herinnering aan de gloriejaren van de hopteelt, bijzonder is het kunstwerk van Peter Schoutsen. De terrasjes op het marktplein van Asse liggen er aanlokkelijk bij onder het toeziend oog van de Hopduvel. Het bronzen beeld symboliseert de stormwind die eind augustus over de velden raasde en schade aan de hopranken toebracht.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 207
0 km
Afbeelding knooppunt 206
0.5 km
Afbeelding knooppunt 204
1.8 km
Afbeelding knooppunt 208
3.1 km
Afbeelding knooppunt 209
4.1 km
Afbeelding knooppunt 235
6 km
Afbeelding knooppunt 236
7.9 km
Afbeelding knooppunt 237
8.8 km
Afbeelding knooppunt 20
10 km
Afbeelding knooppunt 2
10.2 km
Afbeelding knooppunt 207
10.7 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 28 februari 2023 door W.L.Wondermooie wandeling. Enorm afwisselend. Mooie horizonnen, gezellige woonkernen, een mooi stadspark.

zondag 30 mei 2021 door Hilde VdVAfwisselende tocht met extremen als hoog/laag (hadden we niet verwacht), open (velden) / gesloten (dorpscentrum), stilte (bossen) / lawaai (trein, verkeer), landbouw / industrie. Op een bepaald ogenblik waanden we ons helemaal alleen in de Ardennen, en even later zaten we tussen het volk ‘coronaproof’ op een terrasje. Ook leuk was het stukje park.

zondag 24 januari 2021 door A.V.Vandaag gewandeld in wit tapijt onder een stralende zon. Heel mooie route, grotendeels onverhard.

vrijdag 3 juli 2020 door J.D.Best een mooie , rustige wandeling , wel picknic voorzien als je onderweg wil eten of drinken

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.