Loading...

Hopduvelwandeling

10.7 km • Asse

officiële route

10.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Cultuurcentrum, Huinegem 4, 1730 Asse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Dienst Cultuur Asse

beschrijving

Vertrek aan het cultuurcentrum van Asse dat is ondergebracht op de beschermde site van het Oud Gasthuis, het voormalige Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. De wandeling brengt je langs het Waalborrepark met uitzonderlijke bomen, Petrus Ascanuskapel uit 1891 en een kunstzinnig hopveld. Het hopveld werd in 2010 aangelegd als ode en herinnering aan de gloriejaren van de hopteelt, bijzonder is het kunstwerk van Peter Schoutsen. De terrasjes op het marktplein van Asse liggen er aanlokkelijk bij onder het toeziend oog van de Hopduvel. Het bronzen beeld symboliseert de stormwind die eind augustus over de velden raasde en schade aan de hopranken toebracht.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.5 km

1.8 km

3.1 km

4.1 km

6 km

7.9 km

8.8 km

10 km

10.2 km

10.7 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 28 februari 2023 door W.L.Wondermooie wandeling. Enorm afwisselend. Mooie horizonnen, gezellige woonkernen, een mooi stadspark.

zondag 30 mei 2021 door Hilde VdVAfwisselende tocht met extremen als hoog/laag (hadden we niet verwacht), open (velden) / gesloten (dorpscentrum), stilte (bossen) / lawaai (trein, verkeer), landbouw / industrie. Op een bepaald ogenblik waanden we ons helemaal alleen in de Ardennen, en even later zaten we tussen het volk ‘coronaproof’ op een terrasje. Ook leuk was het stukje park.

zondag 24 januari 2021 door A.V.Vandaag gewandeld in wit tapijt onder een stralende zon. Heel mooie route, grotendeels onverhard.

vrijdag 3 juli 2020 door J.D.Best een mooie , rustige wandeling , wel picknic voorzien als je onderweg wil eten of drinken

Welke POI wil je tonen op de kaart?