Loading...

Trage wegenwandeling

8.5 km • Vilvoorde

Icoon officiële route officiële route

9440 5 4/5

8.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Antoniuskerk, Karel Trekelstraat 46, 1800 Houtem (Vilvoorde)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

In het dorp Houtem volg je autoloze voetwegen, veldwegen en kerkwegeltjes. Ze brengen je langs mooie plekjes en eeuwenoude gebouwen, zoals het Monnikshof en de Steenblockhoeve die dateert uit 1550. Het houtembos vormt een groene buffer tussen het dorp en de autoweg E19. Eindig bij de negen kraters van het natuurgebied De Bomputten, stuk voor stuk prachtige poelen.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 914
0.2 km
Afbeelding knooppunt 915
1.3 km
Afbeelding knooppunt 916
3.5 km
Afbeelding knooppunt 919
4.4 km
Afbeelding knooppunt 918
5.7 km
Afbeelding knooppunt 917
6.5 km
Afbeelding knooppunt 913
7.6 km
Afbeelding knooppunt TP
8.4 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 april 2022 door Yasmin VdCZeer aangename wandeling! Erg rustig onderweg. Bewegwijzering goed aangegeven. Door de bossen wat milde modder bij nat weer maar goed begaanbaar. Ook zeer aangenaam om met honden te wandelen, weinig storende elementen onderweg. Aanrader!

woensdag 20 oktober 2021 door M.M.op de site staan de nummers die je moet volgen maar op het traject is er geen enkel bordje te bespeuren. Gelukkig kan je de bordjes "trage wegenwandeling" volgen maar enkel in wijzerzin, niet omgekeerd.

maandag 13 september 2021 door Walter MombaertsRustige en vooral groene wandeling. Weinig volk tegen gekomen. Bij nat weer best waterbestendig schoeisel aantrekken.

vrijdag 5 februari 2021 door Benjamin KeppensBordjes met knooppunten hebben we niet gezien, wellicht plaatsen ze deze nog dus volgden wij de ‘trage wegen wandeling’. Het werd een mooie route tussen veel takkebossen. Één ding is spijtig: de geluidsvervuiling, want zelf op een windstille dag is er praktisch heel de weg achtergrondgeluid. Buiten Corona komen daar ook nog de vlieggeluiden bij ...

zaterdag 14 maart 2020 door H.D.Prachtige wandelroute, doorgaans langs veld-en boswegen.
Heel rustig, weinig andere wandelaars.
Bij nat weer is degelijk schoeisel onontbeerlijk.
Zalig om te doen met honden.
Zeker een aanrader.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.