Loading...

Oxdonkwandeling

6.6 km • Kapelle-op-den-Bos

Icoon officiële route officiële route

8340 8 3.9/5

6.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Oxdonkstraat 168, 1880 Kepelle-op-den-Bos

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Start aan de Zenne voor een tocht door het gehucht Oxdonk. Je komt al snel langs de gedempte Echelput waar de inwoners zich vroeger lieten behandelen met bloedzuigers. Die zouden helpen tegen een te hoge bloeddruk. De heide van Hoksdonk – of Oxdonk – was lang een onontgonnen gebied met bossen, heiden, putten en poelen. Je dwaalt door de natuur van het Bos van Aa tot aan het kasteeltje het Koningsteen. Ooit was dit het jachtdomein van de Hertogen van Brabant, vandaag een seminarie- en trainingscenter.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 339
0 km
Afbeelding knooppunt 21
0.7 km
Afbeelding knooppunt 22
1.4 km
Afbeelding knooppunt 338
1.7 km
Afbeelding knooppunt 164
2.4 km
Afbeelding knooppunt 25
2.5 km
Afbeelding knooppunt 133
3.2 km
Afbeelding knooppunt 28
3.7 km
Afbeelding knooppunt 27
3.9 km
Afbeelding knooppunt 24
4.8 km
Afbeelding knooppunt 26
5 km
Afbeelding knooppunt 805
5.3 km
Afbeelding knooppunt 339
6.6 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 18 december 2021 door Hilde VdVInderdaad deels drassig bij regenweer, dus vergeet je bottinen/laarzen niet, maar toch de moeite waard. Vergeet niet thv 805 even het dijkje op te gaan. Verrassend prachtig zicht over het water.

dinsdag 7 september 2021 door Rosine Van HemelryckHet eerste bordje staat pas ter hoogte van de Oxdonkstraat 162. Oppassen dus want 168 is privé, ook de parking. Ik begrijp niet dat iemand hier deze wandeling saai noemt. Natuurlijk ben je op het platteland maar het landschap is best afwisselend. Ik vond het een prachtige wandeling en vooral de stilte in het eerste deel was zo mooi.

zondag 10 januari 2021 door E.Z.Mooie rustige wandeling tussen de velden. Wel 1 waarschuwing : het stuk tussen knooppunt 805 en 339 is (tenzij het lang heel droog geweest is ) TOTAAL NIET BEGAANBAAR ZONDER LAARZEN of met een kinderwagen. Het is één modderbrij. Het zou goed zijn indien er bij de routes wordt aangeduid ( nu staat er enkel of de wegen al of niet verhard zijn).

zondag 29 november 2020 door N.M.Teleurstellend. Nooit het gevoel dat je in de volle natuur aan het wandelen bent. Erg saai landschap, met vooral zicht op huizen en achtertuinen. Neen.

zondag 29 november 2020 door Valerie WinderickxMooie wandeling tussen de velden, zeer rustig enkel spijtig dat het eerste padje vlak aan de bos bijna volledig is stuk gereden door de mountainbikers waardoor je in het modder moet wandelen. Dat is minder aangenaam maar buiten dat is het een mooie rustige wandeling.

zondag 6 september 2020 door Marc Smetsstart eigenlijk tegenover huisnummer 162, prachtige wandeling langs paadjes en velden, soms echt geen huis te zien. enige minpunt: had best iets langer mogen zijn dan hadden we een nog mooiere zondagmiddag gehad!

vrijdag 8 mei 2020 door K.R.Mooie wandeling, langs rustieke velden. Heel rustig, zeker in vergelijking met het Mechels Broek in corona-tijden.

dinsdag 24 maart 2020 door S.A.Prachtige wandeling, ook voor kinderen. Minder geschikt voor rolstoelgebruikers. Zeer mooie omgeving en natuur..

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.