Loading...

Weerdse kronkelwandeling

7.8 km • Zemst

officiële route

7.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Martinuskerk, Dorpsstraat, 1982 Weerde (Zemst)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Ontdek de rustgevende omgeving van Weerde, een regio waar ook Rubens graag vertoefde. Observeer watervogels aan de Weerdse visvijver of bewonder de eeuwenoude sluistoren. Charmante voetwegen brengen je naar de kronkelende Zenne. Hier kan je genieten van prachtige vergezichten.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. VVV Toerisme Zemst.

te volgen knooppunten


0 km

0.7 km

1.6 km

1.8 km

3.5 km

5.2 km

6.6 km

7.3 km

7.8 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 januari 2021 door HERMAN verheirstraetenDit is wat je van een mooie wandeling mag verwachten: goed aangeduid, zeer begaanbaar (soms wat modderig maar zeker te doen), rustig en mooi, beetje dorpskern met mooie kerk (en kafeetje daar rechtover, nu jammer genoeg dicht door corona), en bovendien station vlakbij. Kan niet beter. Ja, beetje lawaai, maar dat mag niet overdreven worden.

zondag 17 januari 2021 door Walter MombaertsReeds 2 keer op korte tijd deze wandeling gedaan. Mooi en rustige wandeling.

vrijdag 27 november 2020 door J.D.mooie rustige wandeling , ik zou zeggen zeker een aanrader voor wie graag in de natuur wandelt

donderdag 22 oktober 2020 door J.D.mooie wandeling langs rustige wegen , ,spijtig van het geluid van de nabijgelegen autostrade op een gedeelte van de wandeling en het treinverkeer van een toch wel drukke lijn ,maar ondanks dat blijft het een aanrader

vrijdag 22 november 2019 door sonja Vanderstappengevarieerde wandeling. begin(langs vijvers) en eind (langsheen Zenne) zijn mooi en verrassend, middenstuk minder. Weerde heeft mooie dorpskern, maar altijd wat lawaai, je zit tussen de E19 en drukke treinlijn in.

Welke POI wil je tonen op de kaart?