Loading...

Weerdse kronkelwandeling

7.8 km • Zemst

Icoon officiële route officiële route

1.0210 5 3.9/5

7.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Martinuskerk, Dorpsstraat, 1982 Weerde (Zemst)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Ontdek de rustgevende omgeving van Weerde, een regio waar ook Rubens graag vertoefde. Observeer watervogels aan de Weerdse visvijver of bewonder de eeuwenoude sluistoren. Charmante voetwegen brengen je naar de kronkelende Zenne. Hier kan je genieten van prachtige vergezichten.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. VVV Toerisme Zemst.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 841
0.7 km
Afbeelding knooppunt 843
1.6 km
Afbeelding knooppunt 842
1.8 km
Afbeelding knooppunt 824
3.5 km
Afbeelding knooppunt 834
5.2 km
Afbeelding knooppunt 839
6.6 km
Afbeelding knooppunt 840
7.3 km
Afbeelding knooppunt TP
7.8 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 januari 2021 door HERMAN verheirstraetenDit is wat je van een mooie wandeling mag verwachten: goed aangeduid, zeer begaanbaar (soms wat modderig maar zeker te doen), rustig en mooi, beetje dorpskern met mooie kerk (en kafeetje daar rechtover, nu jammer genoeg dicht door corona), en bovendien station vlakbij. Kan niet beter. Ja, beetje lawaai, maar dat mag niet overdreven worden.

zondag 17 januari 2021 door Walter MombaertsReeds 2 keer op korte tijd deze wandeling gedaan. Mooi en rustige wandeling.

vrijdag 27 november 2020 door J.D.mooie rustige wandeling , ik zou zeggen zeker een aanrader voor wie graag in de natuur wandelt

donderdag 22 oktober 2020 door J.D.mooie wandeling langs rustige wegen , ,spijtig van het geluid van de nabijgelegen autostrade op een gedeelte van de wandeling en het treinverkeer van een toch wel drukke lijn ,maar ondanks dat blijft het een aanrader

vrijdag 22 november 2019 door sonja Vanderstappengevarieerde wandeling. begin(langs vijvers) en eind (langsheen Zenne) zijn mooi en verrassend, middenstuk minder. Weerde heeft mooie dorpskern, maar altijd wat lawaai, je zit tussen de E19 en drukke treinlijn in.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.