Loading...

Van Berg tot Bergwandeling

10.7 km • Tielt-Winge

Icoon officiële route officiële route

1.5271 7 4.9/5

10.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Onze-Lieve-Vrouwkerk, Bergstraat, 3390 Tielt-Winge

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Van Berg tot Bergwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De twee belangrijkste woonkernen van Tielt ontwikkelden zich op en langs een heuvel en gaven het ontstaan aan van twee parochies: Sint-Martinus en Onze-Lieve-Vrouw. Het is bij de kerk van deze laatste dat de wandeling vertrekt. Van hieruit word je naar het lagergelegen Walenbos geleid, dat zich grotendeels uitstrekt in de vallei van de Grote Motte. Dit riviertje, samen met de talrijke bronnetjes, maken het Walenbos een zeer waterrijk bos, waardoor laarzen het grootste deel van het jaar echt wel aangewezen zijn. Na al deze natuurpracht wacht je nog een bijzonder fenomeen: wijnranken op de zuidhellingen van de Houwaartseberg.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 2
0 km
Afbeelding knooppunt 22
1.6 km
Afbeelding knooppunt 23
1.7 km
Afbeelding knooppunt 243
2.9 km
Afbeelding knooppunt 243
3 km
Afbeelding knooppunt 241
3.5 km
Afbeelding knooppunt 242
3.6 km
Afbeelding knooppunt 231
4.7 km
Afbeelding knooppunt 229
5 km
Afbeelding knooppunt 230
5.2 km
Afbeelding knooppunt 226
5.7 km
Afbeelding knooppunt 225
6.3 km
Afbeelding knooppunt 157
7.1 km
Afbeelding knooppunt 222
8.4 km
Afbeelding knooppunt 221
9.2 km
Afbeelding knooppunt 21
10 km
Afbeelding knooppunt 2
10.7 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 23 oktober 2022 door Yasmin VdCHeel fijn! Rustige, doorgaans goed begaanbare route. En nu dat de herfst in de bomen zit, ook zeer mooi! Aanrader voor natuurliefhebbers met of zonder trouwe viervoeters. Waterdichte schoenen, een drankje en een koekje voor onderweg zijn geen overbodige luxe! Parking prima bereikbaar en gratis. Alles bij elkaar een top wandeling!

maandag 1 november 2021 door Roger Schoetersmooie wandeling. wel hoge wandelschoenen of botten nodig bij langdurig regenweer.

woensdag 15 september 2021 door Patrick AertsZeer mooie wandeling er zit alles in wat een wandelaar nodig heeft

zondag 3 januari 2021 door Jan WaegemansHele mooie wandeling met veel afwisseling. Op dit moment is er echt wel heel veel modder in het Walenbos!

woensdag 25 november 2020 door Guy Van dammeOntspannend en genietend van de heuvelachtige en afwisselende wandelroute van 11 km werden wij geloodst naar het lager gelegen Walenbos en nadien langs de wijnranken op de zuidhellingen van de Houwaartse Berg. Veel modder in het Walenbos en een 2-tal pittige beklimmingen zorgden voor een avontuurlijke toets. Een aanrader!

maandag 15 juni 2020 door Peter WilsDit is een hele mooie gevarieerde wandeling, deels vlak maar ook met enkele stevige klimmetjes. Het eerste deel wandel je door het Walenbos. Het kan er drassig zijn maar daar hadden we na deze droogte geen last van. De wandelpaden door het bos zijn breed en goed bewandelbaar. Als je het bos verlaat ga je richting wijnberg. Je wandelt langs enkele velden en wijngaarden en daarna gaan we bergop. Na een stevige klim kom je boven op de kam van de berg waar je een mooi uitzicht hebt. We dalen terug af en wandelen nu langs enkele fruitboomgaarden. Daar belanden we weer in een bos en moeten we een tweede keer een kuitenbijter overwinnen. Eenmaal boven brengt een dalend pad ons terug op de grote weg die we oversteken. Wat later wandelen we nog even langs een natuurparkje, als we dat achter ons laten doemt ons einddoel de kerk al van ver op. Nog een klein heuveltje en dan zijn we terug op het kerkplein. De wandeling gidst je door een heel afwisselende omgeving en gaat nooit vervelen. We hebben er van genoten ! Aanrader !

zondag 3 mei 2020 door Willems SonjaPrachtige wandeling.
De natuur,de omgeving,...ze zijn een ware streling voor het oog.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.