Loading...

Van de Reus naar het Beeldenpark

11 km • Beekdaelen

921 0 0/5

11 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Peter Wils

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

De Bockhofweg 10, 6333AZ Nuth, NL

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Van de Reus naar het Beeldenpark Sfeerbeeld 2 van route Van de Reus naar het Beeldenpark Sfeerbeeld 3 van route Van de Reus naar het Beeldenpark
© Peter Wils

Icoon beschrijving route beschrijving

Fantastisch mooie wandeling!

We starten aan de 38 meter hoge Reus. In het dorp passeren we de Druppel op de rotonde. Even verder volgen we een graspad tot aan het Heilig Hartbeeld. Via een rare bomenrij stappen we verder en belanden we op een veldweg, gevolgd door een stijgende holle weg.

Op het plateau hebben we een prachtig uitzicht op Valkenburg. We passeren een eeuwenoude holle eik. Napoleon gebruikte deze dikke boom als oriëntatiepunt. We duiken het schilderachtige Kloosterbos in.

In het dorpje Houthem is het station omgebouwd tot een originele vakantiewoning. Wat verder staat de St.-Gerlachuskerk met prachtige mozaïekwand en indrukwekkend praalgraf. Daarna gaan we door het Julianapark, een prachtige beeldentuin.

We verlaten het dorp en beginnen aan een avontuurlijke tocht door het Ravensbos, met steile hellingen, verscholen paadjes tussen varens en een mooie bosvijver met eendjes. Via een trap verlaten we het bos en volgen de veldweg naar waar wat verder de Reus op ons wacht.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.