Loading...

Kasteelpark Elsloo

10.2 km • Stein

840 0 0/5

10.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Peter Wils

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Maasberg 1, 6181GV Stein, NL

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Kasteelpark Elsloo Sfeerbeeld 2 van route Kasteelpark Elsloo Sfeerbeeld 3 van route Kasteelpark Elsloo
© Peter Wils

Icoon beschrijving route beschrijving

We gaan op zoek naar Het Slimme Schaap.

Voor deze avontuurlijke wandeling vertrekken we vanaf het sprookjesachtige kasteel van Elsloo. Via de trappen klimmen we naar boven om zo al snel in de vallei van het Julianakanaal terecht te komen. Opnieuw volgt een stevige klim om de vallei te verlaten, we komen even verder op adem in een mooie bomendreef die ons naar een prachtig natuurbos wijst.

Dan zetten we koers naar het centrum van het gezellige historische dorpje Elsloo. Via de trappen aan de kerk belanden we in een leuke ouderwetse straat, daarna dalen we terug af naar het kasteelpark. De weg slingert door een prachtig bos tot aan een gezellige herberg: we hebben Het Slimme Schaap gevonden.

Na een lekkere versnapering en frisse pint wacht ons nog een stevige wandeling, deels door open velden maar het merendeel klimmen en dalen door het bos, langsheen een kabbelend beekje. Gelukkig zijn er hier en daar trapjes voorzien. Bij aankomst aan het kasteel genieten we nog na op het zonnige terras.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.