Loading...

Speelbergwandeling

11.7 km • Lubbeek

Icoon officiële route officiële route

11.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Kwintenkerk, Martelarenplaats 1, 3210 Linden (Lubbeek)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Speelbergwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Zo dicht bij de stad Leuven en toch zo verrassend landelijk en groen! Je ontdekt op deze wandeling de bosrijke Hagelandse Heuvels. Je stapt door diepe holle wegen en je ontdekt er het grillige landschap en de mooie vergezichten van het Lindenbos, het Chartreuzenbos en hun omgeving. In het glooiende Chartreuzenbos is het soms echt klimmen of dalen geblazen naar de Wingevallei toe. Eet een hapje in taverne 'Bed van Napoleon', een oude boswachterswoning die door de eigenaar verbouwd werd tot een gezellig restaurant en waar volgens de overlevering keizer Napoleon Bonaparte ooit de nacht doorbracht.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 5
0 km
Afbeelding knooppunt 51
0.3 km
Afbeelding knooppunt 53
0.8 km
Afbeelding knooppunt 55
1.3 km
Afbeelding knooppunt 56
1.5 km
Afbeelding knooppunt 47
2.7 km
Afbeelding knooppunt 19
4.9 km
Afbeelding knooppunt 18
5.2 km
Afbeelding knooppunt 111
5.7 km
Afbeelding knooppunt 112
6.2 km
Afbeelding knooppunt 113
7.5 km
Afbeelding knooppunt 113
7.8 km
Afbeelding knooppunt 114
8.2 km
Afbeelding knooppunt 57
8.6 km
Afbeelding knooppunt 52
9.2 km
Afbeelding knooppunt 5
11.9 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 28 juli 2021 door M.D.Zeer mooie wandeling. 'Het bed van Napoleon' kom je niet tegen wanneer je de uitgestippelde route volgt.

zaterdag 1 mei 2021 door C.D.mooie wandeling vooral boven langs de holleweg over de brugjes ,voor ons was het droog als het moest nat zijn wel wat lastiger . lekker op en af goede parking aan de kerk. zeker nog eens terug komen

donderdag 24 december 2020 door A.S.Zeer mooie wandeling door bos en veld. Alleen moet je nu echt wel goed schoeisel aanhebben. Op sommige plaatsen is het een modderpoel en moet je goed opletten dat je niet onderuit gaat bij het afdalen. Er waren ook veel mountainbikers onderweg.

maandag 21 december 2020 door bert rouckhoutdeze wandeling is een absolute aanrader ze heeft alles wat een wandeling moet hebben bos hellingen prachtige verzichten wij hebben genoten en komen zeker nog eens terug

zondag 28 juni 2020 door M.D.Het wandelpad van aan de watertoren loopt wel degelijk langs voetweg 32, het stuk dat jullie aanduiden is een priveweg.
Door de gemeente goedgekeurd.

dinsdag 12 mei 2020 door Jan WaegemansSchitterende wandeling, heel afwisselend met veel stukken door het bos en prachtige uitzichten op de Hagelandse heuvels.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.