Loading...

Wijngaardbergwandeling

7.5 km • Rotselaar

officiële route

7.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn, Kerkstraat 16, 3111 Wezemaal

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Het dorpje Wezemaal staat, net zoals deze wandeling, helemaal in het teken van de wijnbouw. Op de zuidflanken van de Wijngaardberg bulkt het van de wijnranken die beschermd worden door de ijzerzandstenen wijnmuur. Cafés schenken de lokale trots en tijdens laatste zaterdag van augustus viert heel het dorp feest tijdens de Wezemaalse wijnfeesten. In het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn leer je alles over deze frisse godendrank.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

0.4 km

1.8 km

2.4 km

3.5 km

4.2 km

5.8 km

6.8 km

7.2 km

7.5 km
Deze route heeft 9 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 26 september 2021 door R.V.Ik heb zelden zo'n mooie wandeling gemaakt ! Afwisselend door bos, appel- en perenboomgaarden en open weiland. De wijngaarden komen op het einde . Mooie vergezichten . Leuk op een mooie herfstdag. Ga ook naar het Bezoekerscentrum Hagelandse wijn (vanaf 2 uur). Mooie film ,wijn proeven en uitleg van aardige vrijwillers

zondag 6 juni 2021 door S.W.Mooie wandeling, prachtige uitzichten. Vooral appelbomen te bewonderen, maar je wandelt ook door het bos. Heuvelachtig, bij momenten heel pittig. Een aanrader!

donderdag 8 april 2021 door herman verheirstraetenOp de wijngaardberg staan vooral appelbomen! Maar niet geklaagd, het is een prachtige wandeling, afwisselend door de boomgaarden en bossen. Pittig wel, met soms steile klim. Zeer goed aangeduid, maar wij zijn van punt 64 naar 71 gewandeld (en de molen bewonderd!) en dan naar 74 om terug aansluiting te vinden.

dinsdag 30 maart 2021 door Peter Van der HaegenDe Wijngaardbergwandeling is een mooie wandeling met voldoende afwisseling.

donderdag 25 februari 2021 door F.V.Bijzonder mooie wandeling, aanbenmende uitzichten, maar met momenten een echte kuitenbijter. Deze wandeling bewijst dat wandelen soms (top)sport kan genoemd worden. Ook aangenaam met de vele zitplaatsen die er onderweg zodat je zalig kan rusten, picknicken.

zondag 29 november 2020 door M.V.Met wat zon is dit een prachtige wandeling met fantastische herfstkleuren. Het is wel af en toe wat klimmen, maar dat heb je met een 'berg'.. Wanneer het pas geregend heeft is er hier en daar wel modder, dus vooral bij het afdalen oppassen om niet uit te schuiven! In het weekend druk bezocht: veel honden, fietsers, lopers, en andere wandelaars.

donderdag 28 mei 2020 door Sonja VanderstappenVerwacht geen wijngaarden bij deze wandeling, want die zijn echt wel in de minderheid. Wat wel : veel fruitbomen (schitterend) en bossen. Mooie afwisselende wandeling, sommige stukken vragen toch wat conditie, goede schoenen zeker van belang, uitgesleten padjes en trappen. Eerlijk gezegd, ik had er meer van verwacht. Bewoonde wereld is nooit veraf, geluid autostrade en woningen in zicht. Er zijn mooiere wandelingen in ons Vlaamse land.

maandag 25 mei 2020 door Sandy SeghersWat hebben wij (maam, Emiel 6jaar en Juul 4jaar) genoten van deze M E G A prachtige wandeling.
Eerst al het indrukwekkende Heilig Hartbeeld ... de jongens keken hun ogen uit .. en we moesten op het einde nog eens terug! :)
Het is af en toe wel opletten voor de racende MTB-ers, vaak hoor je die wel goed komen, dus goed luisteren is de boodschap!

We zijn geoefende wandelaars en deden er al een heel deel, maar dit was besliste de MOOISTE en we doen deze zeker nog wel een aantal keer opnieuw.

zaterdag 5 oktober 2019 door Reinhilde Peter05/10/2019
Wij hebben vandaag deze wandelroute in omgekeerde richting gedaan. We verlaten het dorp en via een stevige klim komen we aan het vriendelijke Heilig Hartbeeld dat ons met open armen welkom heet in de bossen. De herfst komt al een klein beetje piepen en hier zie je al mooie kleurschakeringen van de bladeren aan de bomen. Stevige schoenen die vuil mogen worden is zeker nodig. De wandelweg wordt ook gebruikt door landbouwvoertuigen die diepe sporen trekken in de hier en daar blubberige ondergrond. We zien ook bordjes van het MTB parcours staan, dus opletten voor deze tweewielers. Het blijft wat op en af gaan tot we boven op de bergkam komen en de bossen plaats maken voor de fruitboomgaarden. Hier en daar hangen er nog dikke appelen aan de struiken. Van het ene fruitveld komen we in het andere terecht en uiteindelijk zien we de roestbruine ijzerzandstenen wijnmuur. Stilaan dalen we af tussen de wijnranken en ook hier hangen nog dikke trossen te wachten om geoogst te worden. We zien de kerk als mikpunt en tevens eindpunt van deze mooie wandeling ! Maar we gaan toch nog even langs het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn en krijgen meteen een glas in onze handen geduwd. PROOST !!! Reinhilde & Peter

Welke POI wil je tonen op de kaart?