Loading...

Rockweidewandeling

11.2 km • Rotselaar

Icoon officiële route officiële route

9990 2 4/5

11.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Frans de Catplein, Hanewijk 1, 3118 Werchter (Rotselaar)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Rockweidewandeling Sfeerbeeld 2 van route Rockweidewandeling Sfeerbeeld 3 van route Rockweidewandeling Sfeerbeeld 4 van route Rockweidewandeling Sfeerbeeld 5 van route Rockweidewandeling Sfeerbeeld 6 van route Rockweidewandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De Rockweidewandeling staat in het teken van het jaarlijkse Rock Werchter festival, dat elk jaar het charmante dorpje Werchter volledig op zijn kop zet. Langs deze wandeling kan je op het Werchterpark genieten van de mooie omgeving die achter het festivalterrein schuil gaat. Je kan niet langs de gestapelde zeecontainers van kunstenaar Arne Quinze kijken. De North West Walls is een wonderlijk landschapsbaken dat ieder jaar door street art-kunstenaars tot leven wordt gewerkt.

Wandel langs de Dijledijk tot aan knooppunt 500. Als je de brug oversteekt kan je via de Pater Damiaanstraat richting startpunt wandelen. Na 600 m kom je uit bij het Damiaanmuseum. Volg de Dijledijk terug richting Werchter waar in het cultuurhuis Jack-Op een frisse Jack-Op op je wacht en je je nog verder kan onderdompelen in het muziekgebeuren in het belevingscentrum van Rock Werchter.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. Belangrijk: de wandeling is niet toegankelijk tijdens het festivalseizoen van mei t.e.m. augustus.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 631
0 km
Afbeelding knooppunt 632
0.5 km
Afbeelding knooppunt 634
1.1 km
Afbeelding knooppunt 635
1.6 km
Afbeelding knooppunt 636
2.2 km
Afbeelding knooppunt 637
3.6 km
Afbeelding knooppunt 633
4.5 km
Afbeelding knooppunt 633
4.5 km
Afbeelding knooppunt 59
7.7 km
Afbeelding knooppunt 500
7.9 km
Afbeelding knooppunt 500
7.9 km
Afbeelding knooppunt 641
8 km
Afbeelding knooppunt 640
10.1 km
Afbeelding knooppunt 639
11 km
Afbeelding knooppunt 631
11.1 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 31 oktober 2022 door A.V.Heel mooie wandeling door een prachtige natuur. Langs de Demer is het wel drukker. Wandelaars en fietsers door elkaar.

woensdag 10 maart 2021 door Peter Van der HaegenEen fraaie wandeling langs oa de weide ( overigens schitterend onderhouden!!) waar jaarlijks het beste Rockfestival ter wereld doorgaat. Het containerkunstwerk op de weide mag er zeker zijn. Daarna volgt een landelijk gedeelte met op een einde het pad langs De Dijle die meandert. Vlot gratis parking te vinden in de buurt van de Rockweide.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.