Loading...

Vliegtuigenwandeling

6.1 km • Kortenberg

Icoon officiële route officiële route

8850 6 3.2/5

6.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Peperstraat 34, 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Vliegtuigenwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Historisch gezien bestaat Erps-Kwerps uit twee aparte kernen. Kwerps ligt even ten oosten van Erps. De wandeling vertrekt aan de kerk van Erps. De oorspronkelijke Sint-Amanduskerk brandde in 1706 af door een blikseminslag. Midden 19de eeuw werd de nieuwe neogotische kerk afgewerkt. Opvallend in de kerk zijn de twee schilderijen van de Aarschotse schilder P.J. Verhaegen: de H. Barbara en de H. Donatus. Tijdens je wandeling daveren de vliegtuigen boven je hoofd. Best indrukwekkend als zo'n honderdtonner pal boven je hoofd zoeft.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 80
0.2 km
Afbeelding knooppunt 81
0.4 km
Afbeelding knooppunt 83
2.1 km
Afbeelding knooppunt 307
3 km
Afbeelding knooppunt 308
3.3 km
Afbeelding knooppunt 82
4.4 km
Afbeelding knooppunt 813
5 km
Afbeelding knooppunt 81
5.6 km
Afbeelding knooppunt 80
5.8 km
Afbeelding knooppunt TP
6 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 12 mei 2022 door Rosine Van HemelryckIk begrijp niet wat men zo leuk vindt aan deze wandeling ! Ze is vreselijk eentonig (zie je in feite al als je het kaartje bekijkt). OK, de vliegtuigen zijn een troost maar zelfs daar moet je niet te veel van verwachten. Er zijn ongetwijfeld betere manieren om vliegtuigen te spotten. Wat mij betreft is dit zuiver tijdverlies

donderdag 19 augustus 2021 door T.N.Mooie en rustgevende wandeling door de velden, met (door de corona, nog niet te veel) vliegtuigen die overvliegen. Verre zichten, tot zelfs het atomium op een heldere dag.

zondag 30 mei 2021 door K.D.Mooie natuur - prachtige uitzichten - dichtbij om vliegtuigen te bekijken

donderdag 13 mei 2021 door P.P.Een leuke wandeling wanneer je in de buurt woont, zoals ik, om de beentjes te strekken zonder veel te moeten omkijken naar auto's. In deze tijden van corona is het vliegtuiglawaai evenmin overdonderend. I.v.m. de opmerking over de afstand in de vorige reviews, wordt hier niet de 'Laar- en Listwandeling' bedoeld die start vanuit Nederokkerzeel ?

zondag 8 november 2020 door T.F.Een fijne wandeling voor vliegtuispotters! Ze was maar 5.3 km en géén 8.3 zoals vermeld.

woensdag 8 april 2020 door monique braemwe hebben de wandeling vandaag gedaan, heel mooie wandeling goed aangeduid maar we kwamen maar aan iets meer dan 5 km ipv de vermelde 8 km, nochtans hebben we alles goed gevolgd

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.