Loading...

Laar- en listwandeling

8.2 km • Kampenhout

Icoon officiële route officiële route

1.2801 7 4.1/5

8.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Bogaertstraat 2a, 1910 Nederokkerzeel (Kampenhout)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Laar- en listwandeling
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Vertrekken doe je aan de Sint-Stefanuskerk in het landelijke Nederokkerzeel. In de kerk bevind zich een uniek orgel van de hand van de Leuvense orgelmaker Jan Wauters. Onderweg maak je kennis met de velden en de natuur van Nederokkerzeel. Je wandelt de Grevelberg op en even later kan je ronddwalen door het moeras van Torfbroek, een gebied dat bekend staat als het oudste natuurgebied van Vlaanderen. Ga langs de Listerhoeve, het oudste nog bestaande huis van Nederokkerzeel dat dateert uit 1519. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 100
0 km
Afbeelding knooppunt 101
0.5 km
Afbeelding knooppunt 19
2.1 km
Afbeelding knooppunt 18
2.4 km
Afbeelding knooppunt 17
3.5 km
Afbeelding knooppunt 103
4.3 km
Afbeelding knooppunt 104
4.9 km
Afbeelding knooppunt 105
5.8 km
Afbeelding knooppunt 106
6.5 km
Afbeelding knooppunt 107
7.3 km
Afbeelding knooppunt 100
8.3 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 1 juni 2024 door K.D.Mooie wandeling langs veel groene velden en grazende koeien. Beetje modder trotseren wel. Maar ja, waar moet je dat de dag van vandaag niet doen ūüėÖ

dinsdag 16 augustus 2022 door Cor van HasseltGoeie wandeling lans velden waar je onder de landende vliegtuigen stapt. Het stukje moerassig gedeelte van het Torfbroek is ook mooi. Aan het vertrekpunt is parking en een cafeetje waar je na de wandeling gezellig nog wat kunt drinken. Op sommige plekken moet je wel opletten dat je de pijltjes niet mist.

zaterdag 25 juni 2022 door Yasmin VdCZeer fijne wandeling. Rustig, landelijk. Weinig gedoe onderweg. Uiterst aangenaam voor mens en dier. Strook 105-106 erg modderig dus stevige stapschoenen wel aan te raden. Parkeren super gemakkelijk. Ogen goed openhouden voor bordjes onderweg!

zondag 4 juli 2021 door Hilde VdVHeel mooie tocht vooral in de natuur. Velden en weilanden met veel verwilderde natuurstroken tussen waar de veldbloemen talrijk aanwezig zijn. In het moerasgebied was het wel slijk wegens de vele regen van de voorbije periode. Avontuurlijk bosstuk onderweg en ook stuk onder de vliegtuigrouten en tussen de villa’s. Afwisseling, daar houden we van.

vrijdag 1 januari 2021 door Michel VMTop wandeling voor eerste dag van het jaar! Prachtige natuur. Goed aangeduid,

dinsdag 8 december 2020 door Bart VandyckMooie wandeling over goed begaanbare paden, beetje veel asfalt misschien. Mooi zicht op de velden en door het Torfbroek. Dit laatste is een prachtig stukje natuur met rietvelden. Zoals een andere review meegeeft moet je de vliegtuigen er wel bij nemen.

donderdag 29 augustus 2019 door M.D.Prachtige wandeling! Vooral het moerassige stuk was bevreemdend mooi. Heel goed aangeduid ook. Een keer is volgens mij een paal verdraaid (105/106). Net daarvoor moesten we over een slootje waar de loopplank gebroken was. Er lagen wel een paar houtblokken om de overstap te vergemakkelijken.
En ja, de vliegtuigen moet je erbij nemen...

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.