Loading...

Plezierwandeling Robertville - Van het meer na de bronnen van de Quarreux

8.4 km • Waimes

Icoon officiële route officiële route

3611 0 0/5

8.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Rue du Lac, 4950 Waimes

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Dominik Ketz

Icoon beschrijving route beschrijving

Vanuit het dorp leidt de wandeling tussen de hagen naar de idyllische regio van Robertville. Paden in de schaduw van wilde rozelaars en meidoorns doorkruisen het platteland. We hebben het gevoel dat we ergens anders wandelen, het landschap is verrassend, helemaal anders dan het beeld dat we hebben van donkere bossen in de Ardennen: prachtige bloemen- en heidevelden volgen elkaar op.
Wat verder steken we de Vennbahn over, de oude spoorlijn die nu een van de mooiste groene wegen van Europa geworden is. Wat later wandelen we via een steil pad langs de oevers van de Warche, de habitat van een onvermoeibare werker, de bever! De rivier is wild en prachtig. We wandelen even over de houten vlonders, daarna wordt het pad langs de oevers van het meer heel smal en grasrijk. In de verte verlicht de avondzon het meer en onthult het prachtige landschap van deze minder bekende plaats van de Oostkantons, een prachtige plek voor wandelliefhebbers.

Markering: blauwe rechthoek en logo narcisje
Parking: aan de kerk van Robertville
Advies: wandelschoenen, water en een picknick

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.