Loading...

Plezierwandeling Xhoffraix - Het land van Négus

15 km • Malmedy

Icoon officiële route officiële route

2420 0 0/5

15 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Route de la Baraque Michel 51, 4960 Malmedy

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Pierre Pauquay SPRL Cernix

Icoon beschrijving route beschrijving

We wandelen direct in het hart van de venen. De Fraineu-veen ontsluiert zich, prachtig in haar oorspronkelijke staat. Dankzij het LIFE-project, waarbij heel veel sparrenbossen gerooid werden, werden meer dan 300 hectaren turf en heide gerestaureerd. Een groot project dat de venen uitbreidt tot aan de horizon... In dit turfachtig heidelandschap werd de Trôs Maret geboren die daarna een bergbeek werd - onze draad van Ariadne tijdens deze wandeling.
Vlak na de houten vlonders kruisen we de fundamenten van de hut van “Négus”, waar tijdens de jaren 1950 een kluizenaar woonde. We verlaten het heidelandschap en doorkruisen een donker bos waar de “Zes Beuken” staan, stille getuigen van de herderseconomie van het veen, van in de periode dat de herders er kwamen om uit te rusten. Verwondering alom bij het betreden van de vochtige zone van Chôdires, begroeid met berken, elzen en ratelpopulieren. Wat verder dendert de Trôs Maret, de bruisende bubbelende stroom die onze tijdens deze prachtige wandeling in de ongerepte natuur begeleidt.

Markering: groene rechthoek en logo veldslang
Parking: ter hoogte van de N68, aan het kruispunt van de wegen naar Xhoffraix en Hockai
Advies: Neem een picknick en water mee

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.