Loading...

Plezierwandeling Bévercé - De canyon van Trôs-Marets

5 km • Malmedy

Icoon officiële route officiële route

3290 0 0/5

5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Route de la Ferme Libert, 4960 Malmedy

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© ostbelgien.eu/Dominik Ketz

Icoon beschrijving route beschrijving

Vanuit Ferme Libert wandelen we onmiddellijk het bos in. In de verte horen we de Trôs Maret die van de heuvels naar beneden klatert. Een ware stortvloed die zijn weg zoekt tussen de harde rotsen uit zandsteen en kwartsiet. Het pad loopt langs de flank en is op sommige plaatsen moeilijk begaanbaar. Het lijkt wel een alpenlandschap, en dat gevoel wordt nog versterkt door de kabel die langs de bergbeek gespannen is om struikelpartijen te voorkomen.
Beneden steken we een brug je over dat naar de andere oever leidt: we komen hier in een van de meest ongerepte gebieden van de Oostkantons. Hoe hoger we klimmen hoe smaller de vallei wordt. We passeren een andere klein houten brugje en verlaten dan de canyon. Boven komen we op een open lichte plek, vroeger een donker sparrenbos. Het landschap opent zich naar de bergkammen van de venen die vlakbij zijn. Ter hoogte van een kruis verlaten we de weg om terug te keren naar het startpunt.

Markering: blauwe rechthoek en logo gier
Parking: langs de Route de la Ferme Libert
Advies: klassieke wandelschoenen. Neem water en picknick mee

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.