Loading...

August De Boeck wandeling

1.7 km • Merchtem

officiële route

1.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

August De Boeckhuis, Reedijk 1, 1785 Merchtem

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Was het het landschap dat componist August De Boeck (1865-1937) inspireerde tot zijn elegante, soms dromerige melodieën? Zijn thuisdorp Merchtem? Hoe dan ook was hij een meester in de toonkunst en een geliefd dorpsfiguur. Deze wandeling loopt langs gebouwen en plaatsen die een rol hebben gespeeld in het leven van de toondichter. Onderweg vertellen elf infobordjes zijn verhaal en ontrafelen de band met zijn geboortedorp. Een verplichte halte: het August De Boeckmuseum in het vroegere huis van de hoofdonderwijzer van het dorp.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Merchtem.

te volgen knooppunten


0 km

0.2 km

0.8 km

0.9 km

1.7 km

1.7 km

1.8 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 19 augustus 2020 door GILBERTE DE BLOCKvan de 11 infobordjes hebben we er maar 2 gevonden. Spijtig

woensdag 19 augustus 2020 door GILBERTE DE BLOCKVandaag deze wandeling gemaakt. In het begin ging de wandeling wel veel in het centrum van Merchtem. Na lange tijd hebben we dan wel gewandeld in de volle natuur, en daar houden we meer van. Aan het einde van knooppunt 408 hebben we wel het knooppunt 4 niet gevonden en hebben onze weg dan maar verdergezet langs waar we gekomen waren.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.