Loading...

Langs Tyne Cot Cemetery

12.6 km • Zonnebeke

12.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Ieperstraat 7, 8980 Zonnebeke, België

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Joskevermeuleb16, CC BY 2.0 be, via Wikimedia Commons

Icoon beschrijving route beschrijving

Ontdek het aangrijpende verleden van de Eerste Wereldoorlog met deze indrukwekkende wandelroute. Het hoogtepunt van deze route is Tyne Cot Cemetery, een plek die zwaar beladen is met geschiedenis en emotie. Het is de grootste begraafplaats voor Britse militairen op het Europese vasteland en deel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Wandel langs de indrukwekkende graven, waar meer dan 11.000 soldaten rusten, en laat het Cross of Sacrifice, gebouwd bovenop een oude bunker, een diepe indruk op je maken. Tyne Cot vertelt verhalen van moed en opoffering, met speciale herdenkingsplaatsen voor de vele soldaten wier graven verloren gingen.

Het start- en eindpunt van deze route is het Passchendaele Museum in Zonnebeke waar het verhaal van de verschrikkelijke Derde Slag bij Ieper wordt verteld. De vijf thematisch ingerichte parcoursen bieden een diepe duik in de lokale geschiedenis. Maak je wandelervaring compleet door dit verleden te voelen, te leren en te eren.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.