Loading...

Wandelen door de Faluintjes

9 km • Aalst

Icoon officiële route officiële route

3.0400 8 3.9/5

9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Martinuskerk, Moorsel-Dorp 1, 9310 Moorsel

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze ontdekkingstocht door de dorpjes Moorsel, Meldert en Hekelgem heeft van alles in petto: de rust van het landschap, het groen van het Kluisbos en de geschiedenis van het fraaie Waterkasteel van Moorsel uit de 16de eeuw. Je stapt langs het hopveld in Hekelgem en de mooie abdij van Affligem. Dan denk je meteen aan bier, maar de wijnranken van domein De Kluizen verklappen dat er hier ook lekkere wijn wordt gemaakt. Begin je al te snakken naar een culinaire stop? Dan heb je onderweg de keuze tussen de verfinde keuken van Hostellerie De Biek in Moorsel-dorp, de landelijke hartelijkheid van taverne De Oude Snas in Meldert of Gasthof d’Oude Brouwerij aan de abdij van Affligem.Route aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 20
0.2 km
Afbeelding knooppunt 22
0.7 km
Afbeelding knooppunt 23
1 km
Afbeelding knooppunt 7
2.1 km
Afbeelding knooppunt 7
2.2 km
Afbeelding knooppunt 6
2.4 km
Afbeelding knooppunt 4
3.3 km
Afbeelding knooppunt 10
4.1 km
Afbeelding knooppunt 18
4.8 km
Afbeelding knooppunt 1
5.6 km
Afbeelding knooppunt 1
5.6 km
Afbeelding knooppunt 2
6.8 km
Afbeelding knooppunt 3
7.4 km
Afbeelding knooppunt 25
8.3 km
Afbeelding knooppunt TP
9 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 15 mei 2022 door F.V.Deze wandeling gelopen na een lange droge periode. Fijne wandeling met mooie zichten. Grotendeels langs onverharde paden.

maandag 11 januari 2021 door A.G.Een zeer mooie en afwisselende wandeling door de natuur (geen hellingen). Zeer weinig verharde wegen of huizen, een geweldig pluspunt. Momenteel bijzonder modderig en eigenlijk niet doenbaar. Wel een absolute aanrader als de paden droger zijn.

zaterdag 14 november 2020 door F.L.Mooi parcours in een prachtig natuurgebied. Slechts een 4 vanwege de vele modderplassen. Heb de uitgebreide versie via knooppunten 11, 12 en 17 gevolgd. Een aanrader!

zondag 28 juni 2020 door L.J.Mooie wandeling in een glooiend landschap. Voor wie ook graag wat bos heeft, kan na knooppunt 10 knooppunt 11 en 12 nemen (ipv meteen naar knooppunt 18 te gaan). Op knooppunt 12 kom je aan het Kluizenbos waar je een mooie lus (wij namen de rode lus) van Natuurpunt door het bos kan maken. Deze start aan de kluiskapel. Na de lus kom je weer uit op knooppunt 12 en kan je via knooppunt 17 weer op de wandelroute (knooppunt 18) geraken. Neem na knooppunt 1 Een stukje knooppunt 100 naar de abdij, ideale picknick plaats. Met deze extra’s kwamen we op 13,5km.

zondag 7 juni 2020 door G.V.Mooie route veel natuur en weinig huizen. Perfect aangegeven. Een aanrader.

zaterdag 30 mei 2020 door D.F.Leuke route met veel afwisseling en haast niet op de rijbaan. Veldwegen, stukje bos, het hopveld in Affligem, de moeite waard!

maandag 27 april 2020 door P.D.nogal veel asfaltwegen en betonwegen in begin, maar de bossen rondom Affligem hebben veel goed gemaakt.

zaterdag 19 januari 2019 door Poppeia En coMooie winterwandeling langs allerlei veldwegen, kerkwegels en zeer rustige baantjes - haast geen openbare rijwegen. 3 reeen, 1haas, 1patrijs en 2 lama’s gezien.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.