Loading...

Petrus Ascanus wandeling

11.4 km • Asse

Icoon officiële route officiële route

7210 11 3.9/5

11.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Godarduskerk, Processiestraat 1, 1730 Bekkerzeel (Asse)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Vertrek aan de Sint-Godarduskerk van het dorpje Bekkerzeel voor een stevige tocht over kleine veldwegen door een behoorlijk heuvelachtig landschap. De wandeling leidt je naar de Petrus Ascanuskapel uit 1891, gebouwd ter ere van Assenaar Pieter Van der Slachmolen, die als broeder Franciscaan Petrus Ascanus in 1572 in het Nederlandse Den Briel werd opgehangen door de Watergeuzen. De man werd in 1867 samen met 18 lotgenoten heilig verklaard. De naam Ascanus duikt her en der op in Asse.Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 230
0 km
Afbeelding knooppunt 229
0.6 km
Afbeelding knooppunt 248
2 km
Afbeelding knooppunt 231
2.1 km
Afbeelding knooppunt 233
3.4 km
Afbeelding knooppunt 235
4.1 km
Afbeelding knooppunt 236
6 km
Afbeelding knooppunt 64
7.5 km
Afbeelding knooppunt 63
7.9 km
Afbeelding knooppunt 234
9.2 km
Afbeelding knooppunt 606
10 km
Afbeelding knooppunt 605
10.6 km
Afbeelding knooppunt 230
11.5 km
Deze route heeft 11 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 11 juli 2022 door Canters FrankEerste 2/3 van de wandeling is mooi en voert je door een vrij onverstoord landschap met tal van vergezichten. Vanaf 7,5 km wandel je spijtig genoeg terug naar de start langs een asfaltweg (3km) met verkeer en met het geraas van de E40 vlak naast je. Dat doet wat afbreuk aan de ervaring… Het startadres klopt niet: brengt je bij de kerk van Kobbegem!

zondag 6 juni 2021 door Hilde VdVAangenaam met kronkelige smalle paden afgewisseld met vrij rustige asfaltwegen. Doordat er 2dagen geleden en flinke stortbui was geweest, waren er hier en daar wel modderige delen en lange grashalmen/netels op onze weg. Af en toe wat mountainbikers inderdaad maar dat houdt ons alert.

vrijdag 8 januari 2021 door A.V.Mooie route die voor een stuk gelijk loopt met een mountainbikeroute en dat merk je aan de paden. Op een natte dag zoals vandaag is het echt ploeteren door de modder.

zaterdag 14 november 2020 door M.V.Niet toegankelijk voor kinderwagens.

zaterdag 7 november 2020 door Steven Vinckhet startadres klopt niet. Het juiste is notelaarstraat in Bekkerzeel. De kerknaam klopt wel.

maandag 26 oktober 2020 door J.D.mooie wandeling voor wie van de natuur houd , het geraas van de E40 neem je er maar bij ter compensatie , wij deden de wandeling na een paar regendagen en er waren wel een paar heel modderige gedeeltes , ik zou zeggen dat het toch een aanrader is

woensdag 2 september 2020 door willy ThielemansInderdaad, zeer mooie wandeling, goed onderhouden paden. Echt een topwandeling. Voor iedereen die hierbij betrokken is, een dikke pluim.

dinsdag 11 augustus 2020 door K.S.Mooie wandeling. Inderdaad wel wat lawaai van E 40, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de andere paden. Toch een aanrader vind ik!

zondag 26 juli 2020 door Laurence DelcourtJammer van de tweede helft van de wandeling, het lawaai van de E40 is vrij overheersend. Bij alle andere suggestie wandelingen is de rust net zo’n belangrijke factor.

zaterdag 6 juni 2020 door Luk WillemsSchitterende wandeling doorheen een schaars bebouwd gebied en prachtige natuur, met één nadeel: een lang traject dicht bij de E40 (lawaai). Voor detailverbeteringen vatbaar.

maandag 1 juli 2019 door S.C.Over het geheel genomen een zeer mooie wandeling, met kleine paden tussen velden en bossen, enkele prachtige landschappen en veel meer natuur dan gebouwen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.