Loading...

(H)op naar Oppem wandeling

5.8 km • Meise

officiële route

5.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Pastorie van Oppem, Processieweg 3, 1860 Oppem (Meise)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Vertrek aan het schilderachtige Sint-Stefanuskerkje van Oppem voor een tocht door een glooiend kouterlandschap. Huiver met de legende van de Duivelsschuur, luister naar het gezang van wel zestig verschillende vogelsoorten in het Foeksenbos en hou halt op de Heirbaan om te genieten van het panorama in de verschillende windrichtingen. Aan de ene kant zie je Brussel met het Atomium en het Koning Boudewijnstadion, noordwaarts zie je op een heldere dag de Sint-Romboutstoren van Mechelen en zelfs de haven van Antwerpen.
Deze wandeling wordt aangeboden door Regionaal Landschap Brabantse Kouters.

te volgen knooppunten


0 km

0.3 km

1 km

1.7 km

1.8 km

3.6 km

3.7 km

5.4 km

5.8 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 20 augustus 2023 door J.P.Een aangename, gemakkelijke en goed gemarkeerde groene wandeling, perfect begeleid door de app.
automatisch vertaald

maandag 22 februari 2021 door Michel VMLeuke wandeling tussen Oppem en Brussegem. Aan knooppunt 425 is het idd opletten, maar alles is goed aangeduid.

zaterdag 16 januari 2021 door Guido StiensHebben een combinatie gedaan van deze wandeling met de Foeksenboswandeling en Via Osselwandeling, kwamen zo aan 14,5 km Leuke wandeling, meestal onverhard, zeer rustig ook langs de verharde wegen. Prachtige vergezichten op Brussel, veel afwisseling.

zaterdag 19 december 2020 door A.T.Zeer mooie wandeling, ook al was het een donkere dag vandaag. Ideale afstand om even een frisse neus te halen. Rustige omgeving. Momenteel liggen de paden er wat modderig bij. Goede bewegwijzering. Om zeker eens te herdoen op een zonnige dag met garantie op mooie ver-zichten. Aanrader !

maandag 30 november 2020 door Cor van HasseltLeuke wandeling met redelijk wat onverharde paadjes. Aan knooppunt 425 is het even opletten maar geen probleem gehad.

zaterdag 15 augustus 2020 door S.D.Fijne wandeling die ongeveer 1u40 minuten duurt (zonder pauze). Bij 425 stond er bij het padje rechtsaf een 'privé' bordje, dus ik ben doorgewandeld en heb een omweg gedaan. Anders was de wandeling misschien 20 minuten korter geweest. Natuur/asfalt ondergrond is ongeveer 70/30. Geen vlakke ondergrond in de natuur.

zondag 12 juli 2020 door rony deroozeer mooie wandeling langs kleine wegjes en dreven en ook mooie vergezichten en aan knooppunt 425 geen problemen gehad zoals Lidia Dom verklaard , heel goed aangeduid met 3 palen van hetzelde knooppunt op 3 verschillende plaatsen.

zaterdag 22 december 2018 door LIDIA DOMVerassend mooie en afwisselende wandeling zo dicht bij Brussel met regelmatig weidse vergezichten. Wel opletten bij knooppunt 425, daar moet je het smalle voetpaadje volgen, is niet zo duidelijk aangegeven.

Welke POI wil je tonen op de kaart?