Loading...

Middelpunt van Vlaanderenwandeling

8.3 km • Londerzeel

Icoon officiële route officiële route

1.0350 4 3.5/5

8.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Amanduskerk, Jozef Vermaesenplein 1, 1840 Malderen (Londerzeel)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Tijdens je tocht door de velden waar de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen elkaar de hand reiken, kom je aan een heel bijzonder kunstwerk op de hoek van een veld in Opdorp (Buggenhout). Het werk van de Opdorpse beeldhouwer Roger Van Den Eede heet Het Middelpunt en staat net op het geografiche middelpunt van Vlaanderen. Al klopt dat niet helemaal, de landbouwer wilde het kunstwerk liever niet in het midden van zijn perceel dus werd het beeld aan de rand ervan ingeplant. Het echte middelpunt ligt dus enkele tientallen meters verderop. Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 3
0 km
Afbeelding knooppunt 32
1.2 km
Afbeelding knooppunt 93
2.3 km
Afbeelding knooppunt 95
2.8 km
Afbeelding knooppunt 99
3.6 km
Afbeelding knooppunt 119
4.4 km
Afbeelding knooppunt 92
5.5 km
Afbeelding knooppunt 91
6.2 km
Afbeelding knooppunt 74
6.4 km
Afbeelding knooppunt 73
7.1 km
Afbeelding knooppunt 72
7.3 km
Afbeelding knooppunt 3
8.3 km
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 9 juni 2024 door C.F.Zeer aangename wandeling. PROBLEEM: tussen nr 74 en 73: Houterkruisweg: begin goed. Dan door een klein veldje midden in de beplanting en dan nog een veldje waar je langs de kant moet lopen, maar waar het pad verdwenen is, dus de slush als het geregend heeft. Liever de Spiedamstraat verderop.
automatisch vertaald

donderdag 27 augustus 2020 door Sara DRGeen natuurwandeling zoals ik had verwacht. Het is 60/40 beton en bewoning VS zachte ondergrond en natuur die elkaar constant afwisselen. Niet rolstoelvriendelijk. Er is ook een stuk waar je 5 minuten op het fietspad op straat wandelt, wat niet veilig is.

zondag 14 juli 2019 door Gunter De ClercqMooie wandeling van een kleine 9 km, grotendeels door het bos, heel rustgevend. Aanrader

zondag 24 februari 2019 door J.D.Leuke, afwisselende wandeling met van alles wat, stukken door bos, door en langs weilanden en langs rustige bebouwing.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.