Loading...

Middelpunt van Vlaanderenwandeling

8.3 km • Londerzeel

officiële route

8.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Sint-Amanduskerk, Jozef Vermaesenplein 1, 1840 Malderen (Londerzeel)

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

beschrijving

Tijdens je tocht door de velden waar de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen elkaar de hand reiken, kom je aan een heel bijzonder kunstwerk op de hoek van een veld in Opdorp (Buggenhout). Het werk van de Opdorpse beeldhouwer Roger Van Den Eede heet Het Middelpunt en staat net op het geografiche middelpunt van Vlaanderen. Al klopt dat niet helemaal, de landbouwer wilde het kunstwerk liever niet in het midden van zijn perceel dus werd het beeld aan de rand ervan ingeplant. Het echte middelpunt ligt dus enkele tientallen meters verderop. Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

te volgen knooppunten


0 km

1.2 km

2.3 km

2.8 km

3.6 km

4.4 km

5.5 km

6.2 km

6.4 km

7.1 km

7.3 km

8.3 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 27 augustus 2020 door Sara DRGeen natuurwandeling zoals ik had verwacht. Het is 60/40 beton en bewoning VS zachte ondergrond en natuur die elkaar constant afwisselen. Niet rolstoelvriendelijk. Er is ook een stuk waar je 5 minuten op het fietspad op straat wandelt, wat niet veilig is.

zondag 14 juli 2019 door Gunter De ClercqMooie wandeling van een kleine 9 km, grotendeels door het bos, heel rustgevend. Aanrader

zondag 24 februari 2019 door J.D.Leuke, afwisselende wandeling met van alles wat, stukken door bos, door en langs weilanden en langs rustige bebouwing.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.