Loading...

Droeswandeling

10.8 km • Opwijk

Icoon officiële route officiële route

8740 5 4.3/5

10.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Droes betekent in Opwijk zoveel als ‘duivel’. ‘Droeshout’ staat dan weer voor moerassig bos. De wandeling leidt je door de vallei van de Puttenbeek, een zijrivier van de Grote Molenbeek en één van de meest natuurlijke en zuivere beken in de regio. Het is de enige plek in Opwijk waar een natuurlijke rietkraag ‘De Putten’ van deze oppervlakte voorkomt. Volgens verschillende bronnen zouden de eerste nederzettingen (paalwoningen) in dit gebied ontstaan zijn.Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 707
0 km
Afbeelding knooppunt 706
0.2 km
Afbeelding knooppunt 714
2.5 km
Afbeelding knooppunt 715
2.9 km
Afbeelding knooppunt 719
3.5 km
Afbeelding knooppunt 402
4.5 km
Afbeelding knooppunt 400
4.9 km
Afbeelding knooppunt 401
5.4 km
Afbeelding knooppunt 401
5.5 km
Afbeelding knooppunt 720
5.9 km
Afbeelding knooppunt 721
6.1 km
Afbeelding knooppunt 729
7.2 km
Afbeelding knooppunt 712
8.5 km
Afbeelding knooppunt 709
9.4 km
Afbeelding knooppunt 708
10.5 km
Afbeelding knooppunt 707
10.7 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 23 mei 2022 door A.T.Fijne wandeling in een mooi decor. De verharde stukken route zijn, zeker op een zondag, relatief verkeersarm doch ook wel het terrein van de wielertoeristen... Goede bewegwijzering. Sterke aanrader !

dinsdag 25 januari 2022 door Marc De ManDit is een zeer leuke wandeling zonder al te veel verkeer in de natuur, ik heb deze wandeling gedaan in het donker en het is zeer aangenaam.

vrijdag 18 september 2020 door G.D.Vandaag de wandeling gedaan en na knooppunt 714, weeral de weg verloren. Zijn langs de drukke baan gegaan en kwamen aan de kerk van Droeshout. Daardoor hebben we een paar kilometers te veel gedaan. In de buurt van de kerk, dan terug de wegwijzers gevonden en bracht de wandeling ons door de prachtige natuur. Hebben ervan genoten.

vrijdag 3 juli 2020 door J.D.aanrader voor natuurliefhebbers , goed begaanbaar

zondag 24 februari 2019 door Poppeia en co Poppeia en coDe Droeswandeling in Opwijk heeft een heel fijn begin- en eindpunt, Hof Ten Hemelrijk. De wandeling zelf is bijzonder goed aangeduid, deels door de wandelknooppunten. Waar de knooppunten door werken niet te vinden waren, kan je gelukkig nog vertrouwen op de bordjes met de naam van de wandeling zelf. De tocht brengt je snel buiten het centrum, 2/3 via geasfalteerde, rustige wegen, 1/3 via heel rustige veldwegen of voetwegen. In de lente zal dit bijzonder mooi zijn, omdat er heel wat fruitbomen op de route staan. Nog een tip: kan er ergens ook het verhaal de de ‘droes’ aangeduid worden? Wij hebben nergens een duivel gespot...

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.