Loading...

Langs mergel en meer

9.5 km • Kanne (Riemst)

Icoon officiële route officiële route

9.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Parking aan einde van Steenstraat (onder kanaalbrug), 3770 Kanne (Riemst)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Langs mergel en meer Sfeerbeeld 2 van route Langs mergel en meer Sfeerbeeld 3 van route Langs mergel en meer
© NodeMapp - Sven Nijs

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze prachtige wandeltocht start in het centrum van Kanne. Al snel verlaat je dit charmante dorpje en steek je de grens over met Nederland. Je komt de eerste (afgesloten) mergelgrot - de Duivelsgrot - tegen. Bij mooi weer moet dit gebied qua schoonheid en vergezichten niet onderdoen voor een streek als pakweg Toscane in Italië.

Je komt regelmatig klimmetjes tegen tijdens deze wandeling, maar dit wordt steeds beloond: wanneer je de ENCI-groeve betreedt aan de Sint-Pietersberg lijk je in een andere wereld terecht te komen. Dit was tot 2018 een enorme kalksteengroeve. Het azuurblauwe water in het midden van de groeve geeft een mooi contrast met de omliggende kalksteenformaties. Wat later volgt een spectaculaire trap van meer dan 40 meter hoog en kom je op een uitzichtplatform dat een - absoluut niet te missen - uitzicht geeft op dit bijzondere gebied.

De route slingert daarna verder tot aan het Oog van Sint Pieter. Je wordt er op een adembenemend zicht op de skyline van Maastricht getrakteerd. De route kabbelt langs prachtige, kleine wegen verder tot je aan Kasteel Neercanne komt, een 17de-eeuws barokkasteel. Wat later kom je terug in Kanne, waar de talloze horecazaken je de mogelijkheid bieden om rustig na te genieten van deze tocht.

Met dank aan Peter Wils.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 16 februari 2024 door J.J.Heel aangenaam traject dat voor het grootste deel over onverharde maar vlot begaanbare paden loopt. Erg mooi, gevarieerd en glooiend landschap. De open-mijn wel pas mooi bij blauwe hemel. De gangen aan Sint-Pietersberg best indrukwekkend. LET OP : dwars door de open-mijn enkel toegankelijk tussen 07u en 19u, en NIET TOEGANKELIJK VOOR HONDEN !!!

vrijdag 30 juni 2023 door Peter WilsDeze wandeltocht is een echt avontuur. Vanuit het bijna mooiste dorp van Vlaanderen (2de plaats) gaat het terug in de tijd. We wandelen als het ware op de bodem van de zee die hier ooit geweest is. En even later zitten we te midden van de wijngaarden. Daarna wandel je rond een fort en door het domein van een kasteel. Echt de moeite waard !!!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.