Loading...

Langs het Zwin

10.7 km • Knokke-Heist

Icoon officiële route officiële route

10.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Oosthoekplein 25, 8300 Knokke-Heist

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Langs het Zwin Sfeerbeeld 2 van route Langs het Zwin Sfeerbeeld 3 van route Langs het Zwin Sfeerbeeld 4 van route Langs het Zwin Sfeerbeeld 5 van route Langs het Zwin
© wandelknooppunt.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Je start aan knooppunt 5 aan het Oosthoekplein in Knokke-Heist, naast Restaurant Czar. Het eerste half uur wandel je langs de Hazegrasstraat, een lange, rechte verharde baan door de uitgestrekte polders in dit gebied.

Tijdens dit half uur kom je wel voorbij Hoeve Hazegras waar je van heerlijk hoeve-ijs kan genieten. Daarna wandel je enkele kilometers over de prachtige Hazegraspolderdijk. Tijdens WO I was deze plaats van groot strategisch belang voor de Duitse bezetter. Je vindt er nog veel restanten van bunkers terug, restanten van de zogenaamde ‘Hollandstellung’, een Duitse linie die de Nederlandse grens volgt vanaf Knokke-Heist tot in Limburg. Je passert langs de toegang tot het natuurreservaat het Zwin. Zeker de moeite waard om dit eens te bezoeken!

De route kronkelt hierna verder door het prachtige polderlandschap tot je aan de kust komt. Volgens ons zeker een van de mooiste plaatsen die je aan de Belgische kustlijn vindt: de typische hoogbouw is hier niet te bespeuren. Je ziet onze kustlijn hier nog zoals het 100 jaar geleden moet geweest zijn.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 5
0 km
Afbeelding knooppunt 3
2.6 km
Afbeelding knooppunt 25
3.2 km
Afbeelding knooppunt 1
4.4 km
Afbeelding knooppunt 6
7 km
Afbeelding knooppunt 7
7.5 km
Afbeelding knooppunt 8
7.8 km
Afbeelding knooppunt 10
8.2 km
Afbeelding knooppunt 11
8.3 km
Afbeelding knooppunt 12
9 km
Afbeelding knooppunt 13
9.5 km
Afbeelding knooppunt 14
9.5 km
Afbeelding knooppunt 15
10.2 km
Afbeelding knooppunt 16
10.5 km
Afbeelding knooppunt 5
10.6 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 5 januari 2022 door Rik KiekensWeinig last gehad van de fietsers, zal ook met dit seizoen te maken hebben. Eerste paar km wat saai en gevaarlijk met kleine kinderen. Maar de resterende 9 compenseren dit ruimschoots.

maandag 25 oktober 2021 door marc van uytfangheEen wandeling bestaande uit een prachtig stuk maar jammer genoeg ook een vervelend deel. Grote ergernis wanneer het pad moet gedeeld worden met fietsers in beide richtingen. Dit stuk dat tevens vlak langs aan een druk bereden weg ligt is bijna 1/3 van het totale traject. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

maandag 23 augustus 2021 door Dirk CalsynStuk langs de Hazegrasstraat vervelend en gevaarlijk met veel fietsers (gelukkig was er het ijsje). Vanaf de dijk tot het slot leuke, rustige, mooie wandeling met als hoogtepunt het Zwin,

zondag 21 februari 2021 door A.N.Deze wandeling is niet te maken, van af Knokke centrum vind men geen knooppunten meer.

vrijdag 11 september 2020 door J.D.Niet echt een aangename wandeling , vooral het gedeelte tussen knooppunt 5 en 3 is heel vervelend, je moet op het fietspad lopen , snelfietsers in beide Richtingen ,zeker niet veilig ,vanaf nr 25 moet je een veldweg nemen , op het einde hiervan moet je zelf uitzoeken hoe je best het pad vind om verder te gaan .Vanaf nr 6 tot het eind is ok

zondag 11 augustus 2019 door Ann PauwelsDe start is langs de autoweg en er is geen voetpad voorzien. Dus wandelen tussen de vele fietsrebellen. Dat duurt iets te lang 3 a 4 km. Zeker geen aanrader voor met kinderen te wandelen.

vrijdag 9 augustus 2019 door Philippe Debacker Eerste stuk (Hazegrasstraat) is niet zo interessant (drukke baan met veel fietsers). Ik was met de trein en de aanlooproute naar de startplaats is ook best mooi (eerst langs de sjieke huizen van Knokke, dan langs een voetpad tussen de bomen). De komt dan wel 2X 2,5km bij

woensdag 15 augustus 2018 door Isabelle DewinterEerste stuk is minder geslaagd wegens te veel fietsers. Je moet continu uit de weg gaan. Vanaf de dijken super mooi

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.