Loading...
Foto © Lander Loeckx

Nieuw virtueel wandelnetwerk Zennevallei

Avatar Sven Nijs Sven Nijs
27 juli 2023
Meer lezen

Toerisme Vlaams-Brabant voegt nieuw virtueel wandelnetwerk toe in Zennevallei. Verken het zuiden van Brussel met onze app.

Toerisme Vlaams-Brabant is al enkele jaren mee op de kar van virtuele wandelnetwerken gesprongen. Naast hun prima aanbod aan bewegwijzerde wandelnetwerken, hebben ze ondertussen een meer dan 2.000 km lang virtueel wandelnetwerk uitgebouwd waarvan gretig gebruik wordt gemaakt in onze app. Recent hebben ze een nieuw virtueel wandelnetwerk toegevoegd in de Zennevallei, ten zuiden van Brussel, in Halle, Beersel, Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode.

Virtueel wandelnetwerk Zennevallei
Wandelen langs virtuele knooppunten in de Zennevallei – © Lander Loeckx

Wandeling plannen in de Zennevallei

Je kan op verschillende manieren het nieuwe virtueel wandelnetwerk ten zuiden van Brussel verkennen.

Plan zelf een route

Via onze routeplanner of onze app kan je zelf een route samenstellen langs de virtuele knooppunten in de Zennevallei. Bepaal zelf hoe ver en langs waar je wil wandelen.

Kies een suggestieroute 

Toerisme Vlaams-Brabant biedt een aantal suggestieroutes aan op wandelnetwerk Zennevallei. Een overzicht:

Wat is een virtueel wandelnetwerk?

Op wandelknooppunt.be bieden we al geruime tijd zogenaamde virtuele wandelnetwerken aan. Een virtueel wandelnetwerk bestaat uit knooppunten en trajecten die niet bewegwijzerd zijn. Je ziet geen palen en wegwijzers op het terrein, maar de knooppunten zijn er wel! Ze zijn enkel zichtbaar via onze online routeplanner of onze Wandelknooppunt app. Dit is de perfecte oplossing om de mooiste wandelroutes te verbinden in gebieden waar, om uiteenlopende redenen, geen bewegwijzerde knooppunten kunnen worden geplaatst. Je kan op onze kaarten virtuele wandelnetwerken (paars) van bewegwijzerde wandelnetwerken (rood) onderscheiden op basis van de kleur:

Onze app gidst je graag langs deze virtuele wandelknooppunten!