Over Wandelknooppunt

Wandelknooppunt

  • Hulshout
  • Sinds 2011
  • Onderdeel van NodeMapp BV

Opgericht door Sven Nijs (niet Sven Nys 😉)

Sven Nijs
Image Description

Wandelknooppunt.be werd in 2011 opgericht door Sven Nijs. Neen, niet de bekende ex-veldrijder natuurlijk. Het was Toerisme Provincie Antwerpen dat als eerste zijn data beschikbaar stelde voor ontwikkelaars. Wandelknooppunt.be was dan ook de eerste online routeplanner langs wandelknooppunten. Bij de start werden onmiddellijk alle Antwerpse wandelnetwerken opgenomen, met als eerste netwerk 'wandelnetwerk de Merode'.

Al snel zouden de wandelknooppunten een succes worden. Fiesers kenden het systeem al langer, het werd nu voor het eerst toegepast voor wandelaars. Via vlaanderen-fietsland.be hadden we reeds alle technologie in huis om snel online te gaan met wandelknooppunt.be. Het ging snel: in 2013 gaf Toerisme Vlaanderen onder het decreet Open Data alle Vlaamse wandelnetwerken vrij. Gevolg: meer dan 8.000 km hoogwaardige wandelroutes beschikbaar op wandelknooppunt.be. Op 10 jaar tijd heeft wandelknooppunt.be een trouw bezoekerspubliek opgebouwd. Meer dan 500.000 wandelaars per jaar stippelen een wandeltocht uit via deze website. En de bezoekersaantallen blijven jaar na jaar stijgen.

In 2013 lanceerden we een Android-app voor wandelknooppunt.be. Wandelaars hadden nu ook de mogelijkheid om via hun mobieltje routes te plannen. Een succes, in 2020 gebruiken al meer dan 100.000 mensen onze Wandelknooppunt-app. De evoluties in het toeristisch landschap staan niet stil: in de zomer van 2020 ging een volledig nieuwe versie van de website online. We gaan op dit elan door: het project Wandelknooppunt zal verder uitgebouwd worden de komende jaren.

Veel wandelplezier!