Loading...

Rosdelwandeling (aardgas)

8.8 km • Hoegaarden

Icoon officiële route officiële route

7520 1 4/5

8.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Park van Hoegaarden, Houtmarkt 1, 3320 Hoegaarden

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen via de virtuele knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Rosdelwandeling (aardgas) Sfeerbeeld 2 van route Rosdelwandeling (aardgas) Sfeerbeeld 3 van route Rosdelwandeling (aardgas) Sfeerbeeld 4 van route Rosdelwandeling (aardgas) Sfeerbeeld 5 van route Rosdelwandeling (aardgas)
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

Deze natuurwandeling neemt je mee naar de vallei van de Schoorbeek en de Nermbeek. Prachtige holle wegen wisselen af met weidse vergezichten en groene valleien. Het ene moment stap je door graslanden vol wilde orchideeën, het andere moment klim je de groene valleiflank op. Zover je kan zien of horen, heerst de natuur op de (taal)grens tussen Hoegaarden en l’Ecluse-Beauvechain. Dankzij de inzet van Natuurpunt Velpe-Mene vormen het natuurgebied Rosdel en de Schoorbroekvallei een aaneengesloten eenheid natuur in een weids akkerlandschap op de taalgrens. Het valleigebied kan nat zijn in najaar en de winter, voorzie je van degelijke wandelschoenen of laarzen.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de geometrische figuren.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant en Natuurpunt Mene-Velpe. Meer info: www.natuurpunt.be/natuurgebied/rosdel.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 5
0 km
Afbeelding knooppunt 508
1.1 km
Afbeelding knooppunt 507
1.9 km
Afbeelding knooppunt 509
2.7 km
Afbeelding knooppunt 510
3.7 km
Afbeelding knooppunt 511
4.7 km
Afbeelding knooppunt 502
4.9 km
Afbeelding knooppunt 503
5 km
Afbeelding knooppunt 506
5.6 km
Afbeelding knooppunt 504
6.2 km
Afbeelding knooppunt 505
6.3 km
Afbeelding knooppunt 50
8.6 km
Afbeelding knooppunt 50
8.7 km
Afbeelding knooppunt 5
8.8 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 17 februari 2021 door A.T.De Rosdelwandeling is een zéér rustige, aangename én mooie wandellus doorheen kalkgraslanden, struweel en graanakkers van het prachtige valleigebied Rosdel. Een stiltegebied met ver-zichten om van te smullen. Alle paden zijn momenteel goed begaanbaar. Te volgen met de knooppunten op gps óf de plaatselijke symbolen. Een aanrader !

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.