Loading...

Kastelenwandeling

12.1 km • Ternat

Icoon officiële route officiële route

5110 2 1.8/5

12.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Cultuurcentrum De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Sint-Katherina-Lombeek

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De Kastelenwandeling is een stevige tocht die je langs knappe hoeves en machtige kastelen in Ternat en Sint-Katherina-Lombeek brengt. Bewonder het sierlijke Kasteel Kruikenburg, Kasteel de Mot, de watermolen van Ophalfene, Kasteel Terlinden en Hof ten Bieshoven. Je wandelt langs de Dreef, één van de oudste straten van Ternat en ook het decor voor opnames van de VRT-televisieserie Thuis. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kastelenwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 1 november 2021 door alain van nieuwenhuyzeGeen enkel kasteel gepasseerd, laag staan een watermolen. De omschrijving is dus volledig naast de kwestie, daarom slechts 1 ster gegeven

zaterdag 18 juli 2020 door J.D.ik vraag mij af waarom het "Kastelenwandelpad" genoemt is , geen kasteel gezien , wel een kasteeldomein waar ge misschien in de winter ,als de bomen kaal zijn een glimp kan opvangen van het kasteel ,verder heeft deze wandeling niks speciaal

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.