Loading...
Foto © Sven Nijs – NodeMapp

Verken het Zwarte Woud met virtuele wandelknooppunten

Avatar Sven Nijs Sven Nijs
29 juli 2023
Meer lezen

Wandelknooppunt.be breidt uit naar Duitsland! Verken nu het betoverende Zwarte Woud via ons virtuele wandelknooppuntensysteem. 6.000 km aan wandelroutes wachten op jou in onze app en online routeplanner.

Sinds april 2023 hebben we met NodeMapp, het Belgische bedrijf achter wandelknooppunt.be, onze horizon verbreed naar de buurlanden van België. Met trots kondigen we aan dat je vanaf nu ook routes kunt uitstippelen in het Zwarte Woud in Duitsland met ons vertrouwde (virtuele) wandelknooppuntensysteem. Deze populaire vakantiebestemming kan vanaf nu ook ontdekt worden met onze online routeplanner en app. Meer dan 6.000 km aan prachtige wandelwegen liggen op jou te wachten in dit sprookjesachtige gebied.

Wandelen in het magische Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen van Duitsland. Het is een echt walhalla voor wandelaars. Van de donkere, dichte bossen tot de idyllische meren, uitgestrekte wijngaarden en charmante dorpjes, er is hier voor elk wat wils. En nu kan je dit unieke gebied met onze virtuele wandelknooppunten op een nog betere manier verkennen. Dit nieuwe virtuele wandelnetwerk put zijn informatie uit OpenStreetMap. Dit is een wereldwijde kaart die met de hulp van een omvangrijke community tot stand komt. OpenStreetMap bevat vrijwel alle prachtige wandelroutes in het Zwarte Woud. De meeste van deze routes zijn lokale wandellussen. Deze zijn gemarkeerd met de karakteristieke witte wegwijzers met kleurmarkeringen:

Klassieke bewegwijzering met kleuren in het Zwarte Woud

We hebben deze wandellussen met elkaar verbonden en op de kruispunten virtuele wandelknooppunten met nummers geplaatst. Hierdoor kun je op de vertrouwde wijze routes plannen via onze online routeplanner en app. Je kiest gewoon de knooppunten op de kaart en wij verbinden ze met elkaar zodat dat je de meest aantrekkelijke wandelroutes voorgeschoteld krijgt. De virtuele knooppunten zijn paars van kleur, waardoor je ze gemakkelijk kunt onderscheiden van de bewegwijzerde knooppunten, die rood zijn.

Weergave van de virtuele knooppunten in onze routeplanner

We bieden in totaal 6.000 km aan virtuele wandelnetwerken in het Zwarte Woud aan:

  • Ontdek het betoverende Noordelijke Zwarte Woud: Laat je verleiden door de charmes van pittoreske plaatsen zoals het elegante Baden-Baden, het serene Mummelsee, of het historische Freudenstadt.
  • Wandel door het adembenemende Zuidelijke Zwarte Woud: Bewonder de schoonheid van bekende locaties zoals de levendige stad Freiburg, het idyllische Titisee, het indrukwekkende Triberg, of verken de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg.
Feldsee, een meer in de schaduw van de Feldberg

Laat je leiden met onze app

Zodra je je route hebt bepaald, hoef je alleen nog maar te genieten. De handige navigatiemodus in onze app leidt je probleemloos langs je route. Met de ‘Turn-by-turn’-optie voor navigatie, geeft de app gedetailleerde instructies zonder dat je voortdurend naar je scherm hoeft te kijken. Jouw taak is simpelweg genieten van het adembenemende landschap, terwijl wij de rest verzorgen.

Samenwerking met RouteYou

NodeMapp, het Belgische bedrijf achter wandelknooppunt.be en fietsknooppunt.be, is enkele maanden geleden een samenwerking aangegaan met RouteYou. Dit is een ander Belgisch bedrijf dat actief is op het gebied van recreatieve navigatie voor onder andere wandelaars en fietsers. Beide bedrijven hebben achter de schermen, elk afzonderlijk, jarenlang gewerkt aan het bijhouden van data rond wandel- en fietsknooppunten. Om het proces rond datamanagement efficiënter te beheren, hebben beide bedrijven besloten om een samenwerking aan te gaan. Als gevolg van deze samenwerking is RouteYou een belangrijke partner en dataleverancier van NodeMapp geworden. De uitrol van een virtueel wandelnetwerk in het Zwarte Woud is een vrucht van deze samenwerking.