Loading...

Surprise Me – laat je verrassen

Laatste aanpassing: 26/07/2023
Avatar Sven Nijs
Geschreven door
Sven Nijs 23/07/2023

Algemeen

Indien je geen zin hebt om zelf een route te plannen, kan je je laten verrassen en de mooiste routes ontdekken. Met Surprise Me kies je gewoon het startpunt en de gewenste afstand die je wilt fietsen of wandelen en wij doen de rest. Wanneer je naar onze routeplanner surft (fietsrouteplanner of wandelrouteplanner) kan je met onderstaande instructies Suprise Me gebruiken.

Stel Surprise Me in

Om aan te geven dat je een Surprise Me route wilt maken duw je op dit icoon rechts op de routeplanner:

In de keuzelijst kies je daarna voor de optie Surprise Me.

Kies de routemodus

Geef aan of je een route wenst langs knooppunten of zonder knooppunten door dit icoon te kiezen rechts van de routeplanner:

Indien je gaat fietsen/wandelen in een gebied waar knooppunten aanwezig zijn, raden we sterk aan om voor de optie Knooppunt te kiezen. Als je een route wenst in een gebied waar geen knooppunten zijn, kan je kiezen voor Offgrid (auto).

Kies je startpunt

Ga op de kaart bij voorkeur naar een gebied waar knooppunten aanwezig zijn. Dit kan je doen door de de map te verschuiven/in te zoomen naar een gebied waar knooppunten zijn, of je kan in de routeplanner rechts bovenaan de kaart kiezen voor het Zoeken naar een plaats icoon:

Daarna kan je kiezen om te zoeken op plaatsnaam of straatniveau. Als je zoekt op plaatsnaam kan je de kaart centreren op basis van een dorp, gemeente of stad. Als je zoekt op straatniveau kan je een gedetailleerd adres of naam van een interessante plaats invoeren om de kaart op te centreren.

Zoeken op straatniveau is enkel beschikbaar voor Premium-gebruikers.

Start aan een knooppunt

Als je voor de routemodus Knooppunt koos, kies je nu een knooppunt op de kaart waar je je route wenst te starten. Je herkent knooppunten op onze kaarten aan de ronde genummerde icoontjes:

Rode of groene knooppunten/trajecten zijn fysieke knooppunten: deze zijn aangeduid op het terrein. Paarse knooppunten/trajecten zijn virtuele knooppunten: deze knooppunten zijn niet aangeduid op het terrein en kan je enkel volgen met onze app of een GPS-toestel.

Ga als volgt te werk om een routesuggestie te ontvangen:

  1. Kies een knooppunt en klik erop om het startpunt van je route in te stellen.
  2. Daarna krijg je een popup waar je kan instellen hoeveel km je vanaf dit punt wilt fietsen/wandelen.
  3. Optioneel kan je de optie Kies richting activeren. Als je hiervoor kiest kan je de windroos instellen in de richting waarin je wilt fietsen/wandelen.
  4. Duw op de knop Surprise Me.
  5. De routeplanner berekent nu een route op basis van jouw voorkeuren en zal bij succes de route tonen op de kaart:

Het kan voorvallen dat we geen route kunnen berekenen op basis van jouw voorkeuren. In dat geval kan je opnieuw proberen met aangepaste voorkeuren (aangepaste afstand, ander startknooppunt, niet gebruiken van een richting,…).

Wanneer de voorgestelde niet voldoet aan je wensen, kan je de route wissen en opnieuw beginnen door bovenaan de routeplanner op de Remove knop te duwen:

Je kan er ook voor kiezen om de voorgestelde route van richting te veranderen door bovenaan de routeplanner op de Reverse knop te duwen:

Start op een plaats waar geen knooppunten zijn (voor Premium-gebruikers)

Indien je de vorige stappen volgt maar kiest voor de routemodus Offgrid (auto), kan je op de kaart een plaats aanklikken (geen knooppunt) waar je een route wil starten en bereken we een route die niet langs knooppunten loopt:

Opgelet – indien je in de Offgrid-modus routes maakt, wijk je af van de officiële fiets- en wandelroutes. Lokale verkeerssituaties hebben steeds voorrang op de weergave van routes/situaties op onze kaarten.

Is je route klaar?

Wanneer je een route hebt die voldoet aan je wensen, kan je duwen op de knop Klaar bovenaan de routeplanner om alle exportopties te tonen.

Wil je liever zelf een route plannen? Kies dan voor de Punt-naar-punt routemodus.