Wandelen in Ruisbroek

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Op zaterdag 3 januari 1976 raast een noordwesterstorm over België. Het is springtij. In Ruisbroek aan de Rupel breekt de dijk over de Vliet, een getijdenzijriviertje van de Rupel. Bijna heel het dorp loopt onder. Vele inwoners worden verrast en verliezen nagenoeg al hun bezittingen. Ruim 2000 mensen moesten geëvacueerd worden. Als gevolg van de overstroming in Ruisbroek ontwikkelde de overheid het Sigma-plan ter versterking van de Vlaamse rivieroevers.

Tijdens dit wandeltraject van 8 kilometer doorkruis je Ruisbroek en ontdek je de impact van de overstroming op dit dorpje en haar inwoners.

Bezienswaardigheden: Oude pastorie, monument De Redder, Sint-Katharinakerk, Hellegatwiel, Pompstation, herdenkingspunt dijkbreuk, Sint-Catharinakapel, Hof ter Zielbeek, Waterhoek, voormalig gemeentehuis van Ruisbroek.

 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.6 km
  • Ruisbroek-Dorp , 2870 Puurs
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Hilde VdV 20-04-2021

Aangename afwisselende wandeling langs waterlopen, bossen, spoorweg, en door wijk/dorp.

Tommy Gauwloos 12-01-2021

Mooie en afwisselende wandeling! Gelukkig niet te veel wandelaars en fietsers langs kanaal. Stuk tussen 68 en 67 langs de spoorweg is iets minder, smal fietspad waarmee elkaar bijna rakelings passeert!

GILBERTE DE BLOCK 27-06-2020

Mooie route,een deel langs de Rupel en een deel in de prachtige natuur. Volgende keer nemen we onze picknick mee om te verpozen en te genieten van de voorbijvarende schepen langs het water . Aan het watervalletje staat een bankje om te genieten van de prachtige natuur. In bistro Clothilde aan het water kun je genieten van het prachtig uitzicht op de Rupel. Op het einde van de route, kun je een lekker, frisse pint drinken in bar Bruur aan het gemeentenhuis. We gaan zeker nog eens terug.

Kris Verduyckt 24-05-2020

Route loopt voor een deel gelijk met de route 'Rond Eikevliet', alleen korter. Rustig wandelen en even verpozen en genieten van de stilte.