Stiltewandeling in Landschap De Liereman

© Toerisme Provincie Antwerpen (Mie De Backer)

Landschap De Liereman, gelegen tussen Oud-Turnhout en Arendonk, is niet alleen een van de oudste erkende natuurgebieden van Vlaanderen, het is ook officieel stiltegebied. 

Een prachtige themawandeling die je maximaal onderdompelt in de geruisloze zenkracht van dit unieke stukje Kempische natuur is de Stiltewandeling, die begint en eindigt aan het  bezoekerscentrum. Zo wandel je door een eikenbos, uitgestrekte heiden, graslanden en duinen of kuier je via knuppelpaden door kletsnatte moerassen met gagelstruwelen en mysterieuze laaghangende broekbossen. 

In het bezoekerscentrum kun je energie bijtanken met lokaal lekkers zoals een ‘pijpenstrootje’, een biologisch notenkoekje. 
Deze route wordt aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 13.6 km
  • Bezoekerscentrum De Liereman. Schuurhovenberg 43, 2360 Oud-Turnhout
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

bert rouckhout 07-04-2021

mooie wandelijng rustig

Anonieme gebruiker 28-03-2021

Echt een aanrader! Gewoon prachtig, rustig (om 8.45u begonnen), afwisselend. Een groot parking aan het bezoekerscentrum is zeker een pluspunt!

Aleydis Bulcke 20-03-2021

Hele mooie wandeling. Bossen, vennen, weilanden en een prachtig stukje langs het kanaal Dessel-Schoten. Knooppunt 46 hebben we gemist, maar we vermoedden dat het verstopt zat achter een plakkaat (natuurbos of ruimte voor de landbouw), want dat hebben we wel gezien. De app bracht ons wel terug op het juiste spoor.