Kluisboswandeling

© wandelknooppunt.be

Deze route beschikt over alle troeven om er een gezellige uitstap van te maken. De tocht is met 200 hoogtemeters en 11.8 km misschien relatief zwaar, maar je wordt dan ook getrakteerd op prachtige uitzichten. De route loopt voor 40% over onverharde wegen. Bij regenweer kan het natuurlijk op sommige plaatsen iets drassiger zijn. Je start aan knooppunt 7, het begin van het 300 hectare groot Kluisbos, waar je letterlijk op de taalgrens wandelt. Je start met een vrij stevige klim. Na ongeveer 2.5 km stappen wordt je getrakteerd op een prachtig vergezicht met aan de rechtse kant de provincie Henegouwen. Na knooppunt 9, wanneer je ongeveer 3.5 km gewandeld hebt, kom je op de eerste rustplaats: in de Ronde van Vlaanderenstraat kan je in D’oude hoeve de eerste dorst lessen. Eten kan je eventueel een kilometer verderop in ’t Konijntje.

Daarna kronkelt de wandeltocht verder langs prachtige landwegen en bijhorende landschappen. Wanneer je aan knooppunt 49 komt kun je even verpozen op een bankje, waar je in de verte de legendarische Paterberg ziet liggen. Fans van de Ronde van Vlaanderen kennen deze zeker. Enkele kilometers verder loop je door Kwaremont (na 7.5 km stappen), een gezellig dorpje waar je ook een aantal drank- en eetgelegenheden vindt. Via een aantal leuke paadjes wandel je terug richting Kluisbos, waar je tijdens de laatste 1.5 km nog een stevig klim voor de voeten krijgt voor je het startpunt terug bereikt.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Sparrendreef 1, 9690 Kluisbergen
Afstand: 11.9 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 2-3-2020 schreef een anonieme gebruiker:Mooie route.

Je kan ook doorsteken van 37 naar 9 (via 43).

Rond 7 kan je naar 33 en 6, dan kom je in het toeristische centrum met café s en restaurants en ook een speeltuin. (7-33-6-3-4-5)

En voor de hardcore fetisjisten : als je 3 vindt, kan je ook tussen 3 en 4 een authentieke Mariagrot vinden. Vlaamser wordt het niet !


Op 22-9-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige wandeling met mooie vergezichten. Probleemloos knooppunten kunnen volgen (duidelijke markering) Super 👍


Op 19-9-2019 schreef Annemie Segers:


Vandaag deze wandeling gedaan, inderdaad nog maar gestart en al een stevige kuitenbijter. Mooie wandeling met zeer afwisselend parkoer. Mooi dorp Kwaremont. Laatste stuk tussen 21 en 5 saai stuk veel asvalt. Maar toch meegevallen. En ook nog een stevige klim op de laatste KNP. Mooie vergezichten.


Op 21-1-2019 schreef een anonieme gebruiker:


20-01-19 Mooie wandeling - het begin (vanaf knp.7) is een zeer steile helling - de eerste 3 km (in de winter) eentonig bos, ik ben er wel in een oud gezellig cafétje geweest (met strooisel op de grond) vanaf daar zeer veel afwisseling en vergezichten. over het algemeen een en al rust, je kunt er soms naar de stilte luisteren.
Op het einde van 2 naar 7 zeer lastig en minder goede bewegwijzering om de 7 terug te vinden.
Voor iemand die het vlakke West-Vlaanderen gewoon is, een echte kuitenbijter :)


Op 15-2-2018 schreef een anonieme gebruiker:


mooie wandeling met veel afwisseling


Overnachten in de buurt

B&B PassaDia

B&B

8550 Zwevegem

Meer info

campingzennijs

Camping

8554 Sint-Denijs

Meer info