Klinkaart wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Klinkaart wandelroute, door Boom en Niel, dompelt je onder in de leef- en werkomstandigheden van de vroegere steenbakkerijgemeenschappen in de Rupelstreek. Stap langs steenovens, droogloodsen, kleibaggers, arbeidershuisjes en meesterwoningen. De extra lus (3,5 km) door natuurgebied Walenhoek, een voormalig kleiputtencomplex, serveert een gevarieerd landschap van broekbossen, hooilandjes en een twintigtal vijvers. ‘Klinkaart’ verwijst naar een steen met een hoge druk- en slijtageweerstand.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Boomsestraat 221, 2845 Niel
Afstand: 5 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 24-5-2020 schreef Ugo Renders:


geen al te beste wandeling zeker het begin is niet zo leuk...laat ook de wandeling ergens beginnen aan een parking en niet aan een straat waar bijna geen parking te vinden is!!


Op 23-5-2020 schreef Kris Verduyckt:


Mooie route, soms wel wat te veel in de bewoonde wereld. Je ziet dat hier geen superrijken wonen. Simpele arbeidershuisjes, oude steenbakkerijen. Je verwacht niet zoveel meer... En dan kom je in het natuurgebied Walenhoek, waar het zo heerlijk en rustig wandelen is, met aan alle kanten prachtige vijvers. Om de route te volgen moest ik een stuk door de plek waar de runderen grazen. Ik had net daarvoor aan de draad al zo'n rund gezien dat nogal beangstigend aan het loeien was, dus ik was er niet gerust op en ben hier toch met een iets snellere pas doorgegaan. Gelukkig geen andere runderen meer opgemerkt. Conclusie: Zeker de moeite waard en qua lengte meer dan doenbaar!


Overnachten in de buurt