Wandelen door de Faluintjes

© Lander Loeckx

Deze ontdekkingstocht door de dorpjes Moorsel, Meldert en Hekelgem heeft van alles in petto: de rust van het landschap, het groen van het Kluisbos en de geschiedenis van het fraaie Waterkasteel van Moorsel uit de 16de eeuw. Je stapt langs het hopveld in Hekelgem en de mooie abdij van Affligem. Dan denk je meteen aan bier, maar de wijnranken van domein De Kluizen verklappen dat er hier ook lekkere wijn wordt gemaakt. Begin je al te snakken naar een culinaire stop? Dan heb je onderweg de keuze tussen de verfinde keuken van Hostellerie De Biek in Moorsel-dorp, de landelijke hartelijkheid van taverne De Oude Snas in Meldert of Gasthof d’Oude Brouwerij aan de abdij van Affligem.

Route aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Sint-Martinuskerk, Moorsel-Dorp 1, 9310 Moorsel
Afstand: 9 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 28-6-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie wandeling in een glooiend landschap. Voor wie ook graag wat bos heeft, kan na knooppunt 10 knooppunt 11 en 12 nemen (ipv meteen naar knooppunt 18 te gaan). Op knooppunt 12 kom je aan het Kluizenbos waar je een mooie lus (wij namen de rode lus) van Natuurpunt door het bos kan maken. Deze start aan de kluiskapel. Na de lus kom je weer uit op knooppunt 12 en kan je via knooppunt 17 weer op de wandelroute (knooppunt 18) geraken. Neem na knooppunt 1 Een stukje knooppunt 100 naar de abdij, ideale picknick plaats. Met deze extra’s kwamen we op 13,5km.


Op 7-6-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Mooie route veel natuur en weinig huizen. Perfect aangegeven. Een aanrader.


Op 30-5-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Leuke route met veel afwisseling en haast niet op de rijbaan. Veldwegen, stukje bos, het hopveld in Affligem, de moeite waard!


Op 27-4-2020 schreef een anonieme gebruiker:


nogal veel asfaltwegen en betonwegen in begin, maar de bossen rondom Affligem hebben veel goed gemaakt.


Op 19-1-2019 schreef Poppeia En co:


Mooie winterwandeling langs allerlei veldwegen, kerkwegels en zeer rustige baantjes - haast geen openbare rijwegen. 3 reeen, 1haas, 1patrijs en 2 lama’s gezien.


Overnachten in de buurt

The Lost Mills

B&B

9200 Sint-Gillis-bij-Dendermonde

Meer info

het Verblijf

B&B

1750 Sint-Martens-Lennik

Meer info