Langs het Zwin

© wandelknooppunt.be

Je start aan knooppunt 5 aan het Oosthoekplein in Knokke-Heist, naast Restaurant Czar. Het eerste half uur wandel je langs de Hazegrasstraat, een lange, rechte verharde baan door de uitgestrekte polders in dit gebied.

Tijdens dit half uur kom je wel voorbij Hoeve Hazegras waar je van heerlijk hoeve-ijs kan genieten. Daarna wandel je enkele kilometers over de prachtige Hazegraspolderdijk. Tijdens WO I was deze plaats van groot strategisch belang voor de Duitse bezetter. Je vindt er nog veel restanten van bunkers terug, restanten van de zogenaamde ‘Hollandstellung’, een Duitse linie die de Nederlandse grens volgt vanaf Knokke-Heist tot in Limburg. Je passert langs de toegang tot het natuurreservaat het Zwin. Zeker de moeite waard om dit eens te bezoeken!

De route kronkelt hierna verder door het prachtige polderlandschap tot je aan de kust komt. Volgens ons zeker een van de mooiste plaatsen die je aan de Belgische kustlijn vindt: de typische hoogbouw is hier niet te bespeuren. Je ziet onze kustlijn hier nog zoals het 100 jaar geleden moet geweest zijn.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Oosthoekplein 25, 8300 Knokke-Heist
Afstand: 10.6 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 11-8-2019 schreef Ann Pauwels:


De start is langs de autoweg en er is geen voetpad voorzien. Dus wandelen tussen de vele fietsrebellen. Dat duurt iets te lang 3 a 4 km. Zeker geen aanrader voor met kinderen te wandelen.


Op 9-8-2019 schreef Philippe Debacker :


Eerste stuk (Hazegrasstraat) is niet zo interessant (drukke baan met veel fietsers). Ik was met de trein en de aanlooproute naar de startplaats is ook best mooi (eerst langs de sjieke huizen van Knokke, dan langs een voetpad tussen de bomen). De komt dan wel 2X 2,5km bij


Op 15-8-2018 schreef Isabelle Dewinter:


Eerste stuk is minder geslaagd wegens te veel fietsers. Je moet continu uit de weg gaan. Vanaf de dijken super mooi


Overnachten in de buurt

Polderlicht

B&B

8370 Uitkerke

Meer info

Nelson's Hotel

Hotel

8300 Knokke

Meer info

Floreal Blankenberge

Hotel

8370 Blankenberge

Meer info