Chartreuzenbergwandeling

© Lander Loeckx

De Chartreuzenbergwandeling leidt je langs de hellingen en over het plateau van de Chartreuzenberg. Je wandelt voornamelijk in het bos en door enkele prachtige holle wegen. Hou rekening met behoorlijk wat klimwerk. In het Chartreuzenbos vind je een mooi stukje speelbos met een theaterhalfrond, een leuk picknickplekje.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Sint-Mauruskerk, Gebr. Van Tiltstraat 1, 3220 Holsbeek
Afstand: 7.2 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 25-5-2020 schreef Sandy Seghers:


Wandeling gedaan met 2 kleine geoefende wandelaars van 4 en 6 jaar oud.
Ze vonden het bos een beetje "eng" in het begin, we hadden ook wel redelijk bewolkt weer en dan is het een vrij donker bos, althans voor onze kleine wandelaars.
Verder wel een prachtige wandeling, stukken door het bos en langs mooie velden. Af en toe eens stevig klimmen, maar dat vinden de kids dan weer super! Toppertje!


Op 21-4-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Aangename wandeling.

Eerst door de vlakke velden en dan het bos in. Heerlijk naar omhoog en laag. De route is niet te zwaar. Wij deden er als onervaren stappers drie uur over met lunchpauze bij ;-) Op regelmatige momenten zijn er leuke zitbankjes om even te genieten van de vogels in het bos.

De knooppunten zijn overal duidelijk behalve de allerlaatste om bij knooppunt 1 te geraken. Daar moesten we linksaf naar de kerk en het bordje was niet voldoende zichtbaar.


Overnachten in de buurt

Wanneshoeve

B&B

3150 Wespelaar

Meer info

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info

VELPE55

Vakantiewoning

3360 Opvelp

Meer info