's Hertogenheidewandeling

© Wim Salaets

Vertrek van het station van Aarschot richting de Orleanstoren, waar je een prachtig zicht hebt over Aarschot en regio. In het verleden lieten de Aarschottenaars hun vee grazen buiten de stadsmuren. Verschillende driftwegen leidden naar de heide. Een aantal plaatselijke namen herinneren daar nog aan. Ook in het natuurgebied ‘s Hertogenheide vind je er nog sporen van. De Eikelberg is een typische, Hagelandse heuvel van ijzerzandsteen, maar het beboste natuurgebied was ooit voornamelijk heide.  In de Demervallei wandel je langs het Vorsdonkbos naar de Demerdijk. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Statieplein , 3200 Aarschot
Afstand: 11.3 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 16-5-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooi! Het stuk langs de Demer is redelijk lang en eentonig, de Eikelberg en 's Hertogenheide daarentegen zijn prachtig!


Op 13-5-2020 schreef Jan Waegemans:


Prachtige wandeling met veel afwisseling.


Op 4-1-2020 schreef een anonieme gebruiker:


4/1/20
Een van de mindere routes die we ooit maakten.
Lawaaierig door omliggende stad, slecht begaanbaar en dat bij droog weer. Enkel laatste deel langs Demerdijk voelt als wandelen. Onbegrijpelijk dat na de start een druk kruispunt moet worden overgestoken.
3 op 10 en we zijn niet echt streng.


Op 29-12-2019 schreef Johan Ginkels:


Wij hebben ze in omgekeerde richting gedaan, plaatje bovenaan de brug over de spoorweg mankeerde. Voor de rest een mooie wandeling met veel afwisseling, bos, berg, beton en heide.


Op 17-10-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Prachtige wandeling. Niets gemerkt bij 705. Alles ok. Het jaagpad dat we moesten volgen was op een bepaald moment wel afgesloten. We zijn op de andere oever verdergegaan en bij de eerstvolgende brug konden we weer aansluiten.


Op 9-9-2019 schreef Eddy Vandenplas:


Hebben genoten van de wandeling, goede wegbeschrijving vanaf het begin tot aan de heldenstraat. Bordje weg (705) en nietmeer wetende welke richting wij verder moesten.
Jammer, tijd verloren, hebben na een halfuur de juiste weg gevonden. Dan was het weer de goede kant op. Wij zijn fervente wandelaars en hopen voor degenen die de wandeling als onbekend nog gaan bewandelen het bordje op de juiste plaats zullen waarnemen. Mvg


Overnachten in de buurt

Wanneshoeve

B&B

3150 Wespelaar

Meer info

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info