Broekeleiwandeling

© Lander Loeckx

Van in het centrum van Keerbergen wandel je naar het natuurgebied de Broekelei, ontstaan uit een verveende meander uit de ijstijd. Het smeltwater van Demer en Dijle voerde toen zoveel zand aan dat je die vandaag nog in de ondergrond vindt. Het zand, de leem en de klei zorgen voor een rijke fauna en flora in een landschap van nat en droog bos, graslanden, poelen, beekjes en grachten. Vijf bunkers in het landschap – restanten van WOII – zijn ingericht als overwinteringsplaats voor vleermuizen. Je stapt ook door het geboortebos, een initiatief van de Milieugroep uit 1997.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Gemeenteplein , 3140 Keerbergen
Afstand: 6.2 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 24-5-2020 schreef een anonieme gebruiker:


Een leuke wandeling, de stukken over verharde wegen zijn langs rustige wegjes dus het stoort niet. Voor de kinderen een ijsje als beloning op het marktplein was een leuke extra.


Op 27-5-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Ik ben toevallig aan deze wandeling gekomen en hebben die gedaan(ik en mijn man) met de bedoeling die te wandelen met onze club,eerst hebben we heel de wandeling gedaan en een paar dagen later een verkorte versie omdat er van onze leden bij zijn die niet de volledige km meer aan kunnen.Wat ons opviel is dat de paal met het knooppuntnummer 94 weg was na een paar dagen gelukkig dat die paal er wel stond de eerste keer anders denk ik dat we zouden zijn verloren gelopen.
Groetjes


Overnachten in de buurt

Wanneshoeve

B&B

3150 Wespelaar

Meer info

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info