Barebeekwandeling

© Lander Loeckx

De Barebeek is je leidraad op deze tocht door Hofstade langs oude kasteeldomeinen, natuurgebieden, oude dreven en onverharde paden. Het domein van Sport Vlaanderen is het oudste en meest veelzijdige centrum dat de Vlaamse overheid heeft. Het ligt midden in een natuurgebied van 172 ha. In het beschermde strandhuis vind je het Sportimonium. Kruisen nog meer je pad: het Kanaal Leuven-Dijle, het sobere classicistische Ambrooskasteel en de graslanden van natuurgebied Prinsenveld.

Route aangeboden door gemeente Zemst.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: OLV van Goede Bijstandkerk, Tervuursesteenweg 32, 1981 Hofstade
Afstand: 9 km
Te volgen virtuele knooppunten (meer info):


Review deze wandelroute

Op 25-5-2020 schreef Sandy Seghers:


Wandeling over en door woonwijken. Ongeeer géén natuurpaden, volledig verharde wegen. Vaak ook geen voetpad, dus je moet de weg op, terwijl er toch wel auto's passeren. De stukken langs het water zijn mooi, maar je wordt er in de kant gereden door de wielertoeristen die voorbij zoeven tegen hoog tempo.
Absoluut géén aanrader om te doen met kleine kinderen.


Op 31-8-2019 schreef een anonieme gebruiker:


Heel leuke wandeling. Het startpunt ligt aan een drukke baan maar we wandelen vrij snel een zijweg in waarna we tussen de velden, door de bossen, langs het water en in mooie woonwijken kunnen genieten. Na 6 km wandelen is er ook een leuke speeltuin voor de kinderen en op bet einde is het ook mogelijk om de wandeling in te korten indien nodig.Overnachten in de buurt

Wanneshoeve

B&B

3150 Wespelaar

Meer info

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

Thermae Boetfort

Hotel

1820 Steenokkerzeel

Meer info