Puur Natuur in Herselt

© wandelknooppunt.be - Christel Pieters (Auteur)

Deze wandeling loopt grotendeels via het Provinciedomein Hertberg te Herselt. In dit wandelparadijs van de Merode kan me niet nalaten om prinsheerlijk te genieten van de fauna en flora, de diverse boomsoorten, het gevarieerde landschap met ijzerzandsteen- en duinachtige zandgronden, de streekgerechten en de overheerlijke biertjes in de nabij gelegen horecazaken.

Leuk om te weten:

Rechtover knpt 26 is er Eetcafé Mie Maan, waar u dagelijks van 9u tem 11u kan genieten van een ontbijtbuffet (reservatie gewenst). Net voor knpt 36 staat er een te bezichtigen bijenkast, en net na knpt 36 biedt een vleermuizentoren overnachting voor deze nachtdieren. Ter hoogte van knpt 119 werd een reetje gespot tijdens de verkenningstocht. Tussen knpt 419 en knpt 418 is het aangeraden om rust in te lassen en de dorst te laven met een biertje uit de meer dan 300 ambachtelijke bieren op de kaart. Je bevindt jer hier ter hoogte van Bierkroeg Den Hulst (open v 11u tem 23u30, ma-di gesloten).

Deze route werd ingezonden door Christel Pieters.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Diestsebaan 28, 2230 Herselt
Afstand: 10.9 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 16-11-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Heel mooie wandeling. De paden zijn wel verhard grotendeels maar lopen door de mooie bossen en natuur. Een zeer leuke picknicktafel rond knooppunt 36, aan het insectenhotel. Wandeling perfect te verlengen met knooppunten.


Op 28-6-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Wandeling is 90% wel ik het bos/bomen/paadjes. Kleine stukjes op de weg maar niet overdreven. Ik had de wandeling nog wat langer gemaakt zodat ik op 13km uitkwam. Vertrekpunt Mie Maan is super. Zeker vanuit hier nog andere routes uitstippelen!


Op 25-12-2017 schreef een anonieme gebruiker:


niet zo een hele mooie wandeling zoals men ze beschrijft. Je wandelt veel over de straat en niet in het bos. Er waren werken in het bos waardoor er veel modder was


Overnachten in de buurt

Domein de Schuur

Camping

2200 Noorderwijk

Meer info

't Heuvelken

Vakantiewoning

3980 Tessenderlo

Meer info

Hotel De Zalm

Hotel

2200 Herentals

Meer info