Langs de Heistse berg

© wandelknooppunt.be

Deze wandeling voert je over en langs de Heistse berg met zijn 48m het tweede hoogste punt van de provincie Antwerpen. Onderweg passeren we de omgeving van het Hof van Riemen (Middeleeuwse gerestaureerde hoeve), het Bergbos met water- en uitkijktoren en het wandelbos Averegten.

Langs het parcours zijn er menige horecazaken. Op zondagvoormiddag kun je deze wandeling koppelen met een bezoek aan de gekende rommelmarkt. De uitkijktoren en de musea 'boven op den berg' zijn in de zomer geopend op zondagnamiddag.

Deze route werd ingezonden door Jan Indekeu.

  • Help jij ons aan foto's van deze wandelroute? Foto's mogen steeds gestuurd worden naar info@wandelknooppunt.be.
Startpunt: Bergstraat 2A, 2220 Heist-op-den-Berg
Afstand: 12 km
Te volgen knooppunten:


Review deze wandelroute

Op 12-11-2018 schreef een anonieme gebruiker:


zeer mooie aangename wandeling


Op 27-9-2018 schreef hugo van raemdonck:


Parkeren aan KN 70 is problematisch in de week. De parking van het Prov. domein "De Avergeten" aan KN 57 is een goed alternatief. Je kan de wandeling ook van hier starten. Het deel in/rond dit domein (KN18 tot 13) is goed, maar de overige 70% lopen bijna volledig langs/door bebouwde delen, veelal langs rijwegen. Om deze reden een lage score.


Op 14-7-2018 schreef een anonieme gebruiker:


Het begin en het einde van de wandeling was wel leuk, maar de verbindingen ertussen zijn nogal lang en saai.
Slechts 10% van de wegen is niet echt verhard, de wandeling is dus zeker geschikt voor stevige buggys. Het domein "de averechten" zie je slechts op het einde, je gaat eigenlijk grotendeels rond het domein heen, wat jammer is.
De signalisatie is niet altijd zo zichtbaar, en soms zelfs slecht of gevaarlijk geplaatst, maar met de routeplanner vind je altijd terug de juiste weg (en aansluitend wel ergens het gezochte pijltje....) Uiteraard kan de opsteller van de wandeling hier niets aan veranderen. Toch een goede indruk nagelaten.


Op 6-7-2018 schreef Geert Van Loo:


Mooie wandeling ...
Mijn eerste wandeling van wandelknooppunt.be ...


Overnachten in de buurt

Wanneshoeve

B&B

3150 Wespelaar

Meer info

In den Bonten Os

Hotel

2820 Rijmenam

Meer info

't Kareelbos

Vakantiewoning

3111 Wezemaal

Meer info