Roosenberg wandelroute (rood)

© Toerisme Oost-Vlaanderen

 

De wandelroute “Roosenberg” bestaat uit twee wandellussen, rood (6,6km) en blauw (7,3km), die je laten kennis maken met de omgeving van Waasmunster. Ontdek het landschap langs de Durme waar meersen, bossen en heide elkaar afwisselen. Historische trage wegen, een oude spoorwegbedding, en verschillende kastelen en abdijen maken dit een heel gevarieerde wandeling.

De Roosenberg wandelroute rood wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.6 km
  • Gentstraat 13, 9250 Waasmunster
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 07-03-2021

Mooie route, prachtige natuur, goede duidelijke bewijzering, geen te lange route. Op dijk naast de Durme kan het wat drassig liggen. Moeilijk met buggy's.

Anonieme gebruiker 14-12-2020

Mooie wandelroute, goede wandelschoenen of laarzen zijn een must, zeker bij nat weer. Op de dijk rijden veel mountainbikes, het is dus tamelijk slijkerig. De route is perfect bewegwijzerd. Wanneer je van absolute stilte houdt moet je rekening houden dat de E17 steeds aanwezig is. Maar zeker een aanrader, mooi stukje natuur dicht bij de stad.

Anonieme gebruiker 10-11-2020

Mooie,goed bewegwijzerde wandeling, veel natuur en bosrijk gebied. Leuk om te doen,en te herdoen. Goed combineerbaar met de groene wandeling.