Pereboomsgat wandelroute

© Tijl De Meulemeester

Het Pereboomsgat en de Grote Kreek zijn restanten van overstromingen in vroegere tijden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werden ze door de Spanjaarden gebruikt als transportaders naar hun forten. Vandaag vormen de kreken oases van rust waar het vooral prettig wandelen is.

De Pereboomsgat wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.2 km
  • Kruisstraat 74, 9180 Moerbeke
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 03-05-2021

Mooie wandeling in een weidse omgeving. De wandelknooppunten op Nederlands grondgebied zijn met andere vrij miniscule bordjes (groen Geel) en heel summier aangegeven Dat was wat zoeken.

Anonieme gebruiker 28-03-2021

Het startknooppunt 89 staat niet in de Kruisstraat in Moerbeke maar in de Polderstraat aan de Rode Sluis. Heb ondervonden dat de knooppunten in Nederland niet perfect aansluiten op de knooppunten in België Op knooppunt 85 (Ned.) staat geen richting naar 86. Een groot deel van de route is meer geschikt als fietsroute (te lange saaie polderwegen)

Hilde Segers 28-11-2020

Eerste stuk langs de baan maar tussen de velden dus wel rustig vanaf 5km ga je door de natuur en wordt het echt mooi. 1 bankje ongeveer op de helft voor je het bos ingaat. Wij waren tevreden

Anonieme gebruiker 21-11-2020

Rustige natuurwandeling maar aan de saaie kant. Het tweede gedeelte vond ik persoonlijk niet boeiender dan het eerste.

Dirk Van esbroeck 17-11-2020

De eerste 4,5 km is ronduit saai, enkel beton, langs lange rechte betonstroken en weidse polders. Daarna pas een eerste weggetje en dan wordt het steeds mooier. Mooie rustige trage wegen over onder andere de GR122/GR5A langs Pereboomsgat, liggend op de grens en verder richting Grote Kreek.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Eerste deel is gewoontjes en aanloop tot, wat je bij lussen moeilijk kunt voorkomen. Op zich heb je dan nog mooie vergezichten over de omgeving maar is meer via gewone wegen. Vanaf km5 kom je in een meer natuuromgeving en is het een prachtige wandeling. Voor de rest ideaal wandelparcours.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Prachtig natuurgebied met voldoende afwisseling.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

A most enjoyable walk over flat terrain. Ideal when wet as mainly along narrow pathways. Found though at no 22 not well signposted and we actually missed it initially. Also at no 10 post on top of a bank which not visible from below.