Pereboomsgat wandelroute

© Tijl De Meulemeester

Het Pereboomsgat en de Grote Kreek zijn restanten van overstromingen in vroegere tijden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werden ze door de Spanjaarden gebruikt als transportaders naar hun forten. Vandaag vormen de kreken oases van rust waar het vooral prettig wandelen is.

Stem nu voor de Wandelknooppunt Route van het Jaar 2020! We nomineerden voor deze stemming 10 wandelroutes in Vlaanderen. Stem en maak kans op een deelname aan onze Wandelknooppunt Zoektochten.

Breng je stem uit!

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.2 km
  • Kruisstraat 74, 9180 Moerbeke
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Hilde Segers 28-11-2020

Eerste stuk langs de baan maar tussen de velden dus wel rustig vanaf 5km ga je door de natuur en wordt het echt mooi. 1 bankje ongeveer op de helft voor je het bos ingaat. Wij waren tevreden

Anonieme gebruiker 21-11-2020

Rustige natuurwandeling maar aan de saaie kant. Het tweede gedeelte vond ik persoonlijk niet boeiender dan het eerste.

Dirk Van esbroeck 17-11-2020

De eerste 4,5 km is ronduit saai, enkel beton, langs lange rechte betonstroken en weidse polders. Daarna pas een eerste weggetje en dan wordt het steeds mooier. Mooie rustige trage wegen over onder andere de GR122/GR5A langs Pereboomsgat, liggend op de grens en verder richting Grote Kreek.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Eerste deel is gewoontjes en aanloop tot, wat je bij lussen moeilijk kunt voorkomen. Op zich heb je dan nog mooie vergezichten over de omgeving maar is meer via gewone wegen. Vanaf km5 kom je in een meer natuuromgeving en is het een prachtige wandeling. Voor de rest ideaal wandelparcours.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

Prachtig natuurgebied met voldoende afwisseling.

Anonieme gebruiker 08-11-2020

A most enjoyable walk over flat terrain. Ideal when wet as mainly along narrow pathways. Found though at no 22 not well signposted and we actually missed it initially. Also at no 10 post on top of a bank which not visible from below.